Praktische afspraken

Hoeveel kost de opvang in een kinderdagverblijf?

De prijs voor de opvang in de kinderdagverblijven van Partena is inkomensgerelateerd. Dat wil zeggen dat je een tarief betaalt afhankelijk van je inkomen.

Inkomenstarief

Onze kinderdagverblijven (uitgezonderd Fonkelfijn en Wonderwijs) zijn gesubsidieerd door Kind & Gezin en werken volgens het zogenaamde inkomenstarief (IKT). Dat wil zeggen dat de dagprijs die je betaalt voor de opvang, bepaald is door het gemeenschappelijk belastbaar inkomen van de ouder(s).

  • De opvangprijs varieert tussen 1,56 euro en 27,72 euro per volle opvangdag, afhankelijk van het inkomen van de ouders.
  • Het kinderdagverblijf Fonkelfijn werkt via het systeem van de oudertoelage van de stad Antwerpen.
  • Het kinderdagverblijf Wonderwijs werkt met een vast dagtarief.

Hoe wordt je tarief berekend?

  • Om in aanmerking te komen voor inkomenstarief, moet je voor je kindje een zogenaamde kindcode aanvragen bij Kind & Gezin. Die kindcode bepaalt de opvangprijs die je zal betalen. 
  • Geef je kindcode door aan het kinderdagverblijf uiterlijk op de eerste opvangdag van je kindje. Aan de hand van de kindcode kan het kinderdagverblijf het juiste tarief aanrekenen.
  • Wil je graag een idee van wat de opvang voor jouw gezin zal kosten? Op de website van Kind & Gezin kun je een testberekening doen. 
  • Jaarlijks krijg je een fiscaal attest voor de dagen waarop je kindje naar de opvang kwam.

Extra kosten

Naast de dagprijs van de opvang zijn er nog extra kosten voor het gebruik van luiers, een administratieve bijdrage, en de kost voor te laat ophalen of onrechtmatig afwezig zijn. 

Op zoek naar opvang?

De Partena onthaalouders en kinderdagverblijven bieden je kindje een tweede thuis. Onze goed opgeleide en ervaren begeleiders omringen hem of haar met de beste zorgen.


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor