Vaccinnet

Vaccinnet

Artsen kunnen reeds verschillende jaren de vaccins die ze aan hun patiënten toedienen, noteren in het elektronische registratiesysteem Vaccinnet. Deze vaccinatie-gegevens kun je nu ook zelf raadplegen via de Patient Health Viewer, die door de ziekenfondsen werd ontwikkeld in Vitalink.

Welke gegevens?

Via de Patient Health Viewer krijg je een overzicht van jouw vaccinaties en deze van je kinderen ouder dan zes jaar. Althans indien ze werden toegediend vanaf 2005 en door je arts werden geregistreerd in Vaccinnet. Ook de vaccinaties toegediend door CLB-artsen (vanaf september 2005) en tijdens raadplegingen van Kind & Gezin (vanaf 2006) vind je er terug.

Vanaf 2014 zijn ook huisartsen en kinderartsen verplicht om de vaccinaties te registreren in Vaccinnet. Omdat dit tot nu toe niet verplicht is, is de kans groot dat de Patient Health Viewer niet alle vaccinaties toont. Temeer omdat Vaccinnet pas sinds 2005 werkzaam is.

Heb je een vaccin toegediend gekregen? Help je arts dan onthouden om de gegevens in te voeren in Vaccinnet. Zijn je vaccinaties uit het verleden nog niet toegevoegd aan Vaccinnet? Bekijk dan samen met je arts of hij/zij deze eventueel kan aanvullen.

Hoe raadplegen?

  1. Surf naar vitalink.be en log in met je elektronisch identiteitskaart en je bijhorende pincode. Voor je kinderen ouder dan zes jaar, heb je hun kids-ID en de bijhorende pincode nodig.
  2. Voor toegang tot Vaccinnet moet je wel (eenmalig) de Patient HealthViewer installeren. Download deze applicatie hierEens de installatie is gebeurd, kun je Vacciweb raadplegen door het icoontje van de Patient HealthViewer via je startmenu of op je bureaublad aan te klikken.
  3. Klik vervolgens op het tabblad ‘Vaccinaties’. Je krijgt er een overzicht van alle vaccinaties die de afgelopen jaren zijn toegediend en in Vaccinnet geregistreerd werden. Per vaccinatie staan de datum van toediening, de officiële naam van het vaccin en tegen welke ziekte het vaccin werkzaam is. 
  4. Voor de volledige gegevens en de interpretatie van jouw persoonlijk vaccinatie-overzicht kun je terecht bij je arts.
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor