Nieuwsbericht

Vergeet niet om in 2016 naar de tandarts te gaan

Wil je niet meer betalen bij je tandartsbezoek in 2017? Ga dan dit jaar nog langs bij je tandarts. Dat is het gevolg van het mondzorgtraject, dat van kracht werd op 1 juli 2016. Denk er nu aan, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan! 

Wat houdt de maatregel precies in?

Sinds 1 juli 2016 moeten meerderjarige personen die niet de verhoogde tegemoetkoming genieten meer remgeld betalen als ze niet minstens één keer per jaar naar de tandarts gaan.

Let wel, het gaat hierbij niet om preventieve verzorging, raadplegingen en orthodontische verstrekkingen. 

Een voorbeeld:

  • Iemand die WEL is langsgegaan bij zijn tandarts in 2016 en in 2017 teruggaat om een tand te laten trekken, betaalt 9 euro remgeld (de ziekteverzekering betaalt 19,26 euro terug)
  • Iemand die NIET is langsgegaan bij zijn tandarts in 2016 en in 2017 een tand laat trekken, betaalt 9 euro remgeld + een supplement van 9 euro (de ziekteverzekering betaalt 10,26 euro terug).
  • Belangrijk: vanaf 1 januari 2017 (streefdatum) geldt deze maatregel ook voor mensen die de verhoogde tegemoetkoming genieten.

Niet vergeten…

Deze maatregel is bedoeld om mensen bewust te maken van het belang van het jaarlijkse tandartsbezoek. Een gouden raad: maak nu nog een afspraak en niet op het einde van het jaar. Anders zit de agenda van je tandarts propvol en wordt het moeilijk om nog een afspraak vast te leggen.

Meer info?

Ontdek onze brochure 7 richtlijnen voor gezonde tanden.


 

Dossier tanden

Lees meer over tanden poetsen, tandcorrecties, terugbetalingen,
en onze tandverzekering.

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor