Nieuwsbericht

Partena Ziekenfonds ondersteunt Helpper

Partena Ziekenfonds heeft zich geëngageerd om voor niet-medische zorg door te verwijzen naar Helpper. De Antwerpse start-up wil mensen die nood hebben aan ondersteuning bij dagelijkse taken (helppies) en buurtbewoners die een centje willen bijverdienen (helppers), met elkaar in contact brengen. Helpper haalde zopas 1 miljoen euro op om na Antwerpen en Gent verder uit te breiden naar andere steden, en werkt vanaf nu ook structureel samen met ziekenfonds Partena Ziekenfonds.

Helpper logo

Buiten het afgelijnde takenpakket 

Ouderen, chronisch zieken, personen met een beperking of drukbezette ouders hebben vaak nood aan ondersteuning bij dagelijkse taken. Taken die buiten het puur verzorgende vallen – boodschappen doen, een lift van en naar de dokter, administratie, of gewoon een luisterend oor en gezelschap - en dus buiten het strak afgelijnde takenpakket van het zorgpersoneel, maar die perfect ingevuld kunnen worden door mensen uit de buurt. 

Oprichter François Gerard: "We gaan eenzaamheid en sociaal isolement te lijf, en mensen leren hun buren opnieuw kennen. Uber, Deliveroo en co geven de deeleconomie soms een twijfelachtige betekenis, maar de échte deeleconomie kan in de zorg het verschil helpen maken.”

We merkten dat de gewone, dagelijkse taken door de mazen van het net glipten. Omdat het een omslachtig proces is om de juiste zorgverstrekkers op het juiste moment in te plannen, of omdat ze er simpelweg de tijd niet voor hebben door de torenhoge werkdruk. Helpper wil vermijden dat mensen in de kou blijven staan en een aanvulling zijn voor de klassieke zorgsector. 
Oprichter Helpper François Gerard

Online ontmoetingsplaats

Helpper fungeert als matchmaker tussen beide groepen: helppies die ondersteuning nodig hebben bij eenvoudige taken, en helppers die tegen een kleine vergoeding die taken opknappen voor hun buren. Aanvankelijk koppelde Helpper zelf de helppers en helppies aan elkaar. Sinds kort kunnen de mensen dat nu zelf. “Helpper fungeert als een online ontmoetingsplaats”, legt François Gerard uit. “Mensen die ondersteuning nodig hebben, kunnen kijken wie in de buurt hen daarbij kan helpen. Of omgekeerd.

We mikken niet op eenmalige klussen maar op een echte ‘samenwerking’ en band tussen de helppers en helppies. Het is dus belangrijk dat ze zélf beslissen of ze bij elkaar passen. Dat is nog een belangrijk verschil met de klassieke zorgsector, waar die keuze er vaak niet is.”

Kosten

Wie ondersteuning kan gebruiken, betaalt daarvoor 9,80 euro per uur, naast een eenmalige inschrijvingskost van 10 euro. De helppers krijgen 7 euro netto per uur. Het verschil gebruikt Helpper om de belastingen te betalen, om de nodige verzekeringen te voorzien en om de werkingskosten te dekken.

Partena Ziekenfonds verwijst door naar Helpper.be 

Het aanbod van Helpper is innovatief en heel complementair met het zorgaanbod dat onze eigen zorgverleners nu al voorzien. De helppers zijn flexibel en komen ook nog eens uit je buurt. 
Stefaan Lauwers, CEO Partena Ziekenfonds

Helpper werkt ook structureel samen met Partena Ziekenfonds. Partena Ziekenfonds ondersteunt de idee van de deeleconomie. Wanneer onze leden behoefte hebben aan hulp die zich situeert buiten het takenpakket en aanbod van onze eigen diensten, zullen we doorverwijzen naar Helpper.be

Stefaan Lauwers, CEO van Partena Ziekenfonds: "Bovendien kost het de samenleving niets. De vraag naar zorg én de bijhorende kosten zullen de komende jaren gigantisch groeien, en daarin kan Helpper een belangrijke maatschappelijke rol vervullen.”

Kapitaalronde van 1 miljoen euro

Helpper heeft net een kapitaalronde achter de rug, waarbij het 1 miljoen euro ophaalde bij Carevolution, een zorginnoveringsfonds. Helpper is momenteel actief in Antwerpen en Gent, met zo’n 400 helppers en 250 helppies. Brussel volgt in september. De kapitaalinjectie zal Helpper ook toelaten om het platform verder uit te breiden en te optimaliseren, zodat het nog meer mensen kan bereiken en helpen.

Helppie en Helppers

Helppie Hilda legt uit waarom ze zo blij is met haar Helpper Lydia:

 

Helpper Lydia vertelt ons meer over de 'klik' met Helppie Hilda:

Interesse?

Wie helpper wil worden of ondersteuning nodig heeft, kan zich hier registreren.

 
Helpper

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor