Nieuwsbericht

Op reis? Controleer je vaccinaties in de Patient Health Viewer!

Koffers gepakt en klaar om op reis te vertrekken? Dan kijk je best eerst nog eens je vaccinaties na. Dat kan je gewoon thuis doen met de Patient Health Viewer. In dit gratis computerprogramma van de ziekenfondsen vind je nu ook de reisvaccinatiegegevens van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG).

200.000 reisvaccinatiegegevens

Hepatitis A, gele koorts, difterie, …: voor reizen naar verschillende (vooral verre) bestemmingen zijn vaccinaties tegen deze ziektes aanbevolen. Herinner je je niet meer welke vaccinaties je in het verleden al gekregen hebt? Dat kun je vanaf nu nakijken via de Patient Health Viewer, een gratis downloadbaar computerprogramma van de ziekenfondsen. Het Instituut voor Tropische Geneeskunde vult de databank namelijk aan met maar liefst 200.000 vaccinatiegegevens. Het gaat om al hun vaccinaties sinds 2010. Vind je je vaccinaties toch niet terug? Ga dan zeker langs bij je arts om je vaccinatiestatus te laten nakijken. 

Hoe downloaden?

  • Geef eerst je toestemming voor de beveiligde elektronische uitwisseling van je medische gegevens. Lees er hier meer over.
  • Installeer de Patient Health Viewer. Je hebt hiervoor wel je elektronische identiteitskaart (eID), je pincode en een kaartlezer nodig.

Meer info

Nog vragen? Raadpleeg de handleiding van de Patient Health Viewer.


 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2018?

Nieuwsberichten 12 januari 2018

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Doe ook in 2018 mee aan Tournée Minérale!

Nieuwsberichten 11 januari 2018

122.460 deelnemers en een opbrengst van 171.000 euro om kankeronderzoek te financieren: de 1e editie van Tournée Minérale was een schot in de roos. Die  resultaten vragen natuurlijk om een vervolg. Ook in 2018 roepen Stichting tegen Kanker en De DrugLijn je op om in februari geen alcohol te drinken. 

Soa opgelopen? Licht je sekspartner(s) anoniem in

Nieuwsberichten 11 januari 2018

Aan je sekspartner(s) vertellen dat je een seksueel overdraagbare aandoening (soa) opgelopen hebt, het is allesbehalve vanzelfsprekend. Daarom creëerden het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) en Sensoa een site om je sekspartners anoniem op de hoogte brengen, zodat zij zich ook kunnen laten testen. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor