Nieuwsbericht

Ook ouders krijgen sessies logopedie terugbetaald

Volgt je kind een behandeling bij de logopedist? Dan kun je vanaf dit najaar zelf ook één of meer sessies volgen om je kind thuis beter te begeleiden. Dat is slechts een van de nieuwe maatregelen rond de terugbetaling van logopedische behandelingen.

Goed nieuws voor ouders

Vanaf dit najaar past de ziekteverzekering de terugbetaling van logopedische behandelingen aan. Dat betekent onder meer goed nieuws voor ouders van kinderen die in behandeling zijn voor taal- en leerstoornissen. Zij krijgen nu namelijk de kans om zelf in één of meer sessies te leren hoe ze hun kind thuis kunnen helpen als aanvulling bij de logopedische behandeling. Die sessies maken deel uit van de sessies voor hun kind en ouders krijgen die ook terugbetaald.  

Welke andere terugbetalingen?

Naast die opvallende maatregel betaalt de ziekteverzekering vanaf dit najaar ook nog een aantal andere behandelingen terug:
  • Vroeger hadden patiënten recht op een aantal terugbetaalde sessies binnen een bepaalde periode. Daarna kreeg je geen terugbetaling meer, ook niet bij herval. Dat zal nu veranderen. 
  • Patiënten die hervallen in taal- en leerstoornissen, stotteren, slikstoornissen, … zullen ook een terugbetaling krijgen. Wel op voorwaarde dat niet al hun terugbetaalde sessies zijn uitgeput. 
  • Er komt ook een levenslange terugbetaling voor logopedische behandelingen van mensen met het locked-in syndroom. Dat is een neurologische ziekte, waardoor het lijkt alsof de patiënt comateus is. Ongeveer 100 Belgen lijden aan deze aandoening.

Wat betaalt Partena Ziekenfonds terug?

Heb je geen recht op een tegemoetkoming via de wettelijke ziekteverzekering, dan voorziet Partena Ziekenfonds om de 5 jaar een tegemoetkoming van 6,5 euro per individuele sessie met een maximum van 154 sessies. Lees meer over dit voordeel.


 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor