Nieuwsbericht

Doorbraak in de strijd tegen ziekte van Lyme in de maak?

Kunnen we ons binnenkort een seizoen lang beschermen tegen de ziekte van Lyme? Onderzoekers aan de Universiteit van Massachusetts ontwikkelen een antistof die 100% succesvol bleek in testen op muizen. Volgend jaar willen de onderzoekers starten met testen op mensen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Niet zomaar een vaccin

Als de onderzoekers in hun opzet zouden slagen, kunnen we ons een seizoen lang beschermen tegen de ziekte van Lyme. Een beetje zoals een griepvaccin dus, al gaat die vergelijking niet helemaal op. Een vaccin bestaat namelijk uit kleine deeltjes van een bacterie of een virus, waartegen het lichaam daarna antistoffen aanmaakt. Het middel dat de onderzoekers aan de Universiteit van Massachusetts ontwikkelen, is echter al een antistof op zich. Wie een prikje krijgt, is dan ook onmiddellijk helemaal beschermd. De testen op muizen bleken alvast 100% succesvol en volgend jaar willen de onderzoekers starten met testen op mensen.

Wat is de ziekte van Lyme?

Je kan de ziekte van Lyme oplopen door een beet van een teek die besmet is met de Lyme-bacterie. Daarvoor moet de teek minstens 12u aan de huid vastgehecht blijven. De ziekte kan in een eerste fase leiden tot hoofdpijn, spierpijn, lichte koorts en vermoeidheid. Enkele maanden na de beet zijn ook hartritmestoornissen, zenuwstoornissen, pijn in de armen en de benen en hersenvliesontsteking mogelijk.
 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor