Nieuwsbericht

Belgische doorbraak in behandeling uitgezaaide borstkanker

Wetenschappers van de KU Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) hebben een mogelijke doorbraak bereikt in de behandeling van uitgezaaide borstkanker. De ontdekking kan cruciaal zijn om gerichte kankermedicatie te ontwikkelen.

Uitzaaiingen gedragen zich anders dan tumor

Het onderzoek van de KU Leuven en de VIB focuste op de uitzaaiingen van borstkanker naar de longen. De onderzoekers ontdekten dat deze uitzaaiingen zich anders gedragen dan de tumor waaruit ze groeien. De uitgezaaide kankercellen passen zich namelijk aan aan het orgaan dat ze binnendringen. “De omgeving waarin de kankercellen zich bevinden, geeft de doorslag”, klinkt het bij de onderzoekers. 

Effectieve kankermedicatie

Deze ontdekking kan een doorbraak betekenen voor de behandeling van uitgezaaide borstkanker. Op termijn kunnen wetenschappers namelijk kankermedicatie ontwikkelen die toegespitst is op het specifieke karakter van de uitzaaiingen, om zo de verdere groei van tumoren tegen te houden. Al temperen de onderzoekers ook de verwachtingen. “Op termijn kunnen onze bevindingen patiënten met uitgezaaide borstkanker helpen. Maar eerst moeten we nagaan welke andere metabolische processen beïnvloed worden door de omgeving van de tumor”, klinkt het.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor