Nieuwsbericht

9 op de 10 Belgen liggen niet wakker van soa's

9 op de 10 Belgen maken zich geen zorgen over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) en denken ook geen risico te lopen op een besmetting.

In november organiseren Sensoa, Plate-Forme Prévention Sida en Durex daarom de ‘Maand van de Preventie’, een campagne rond de risico’s van soa’s

Kloof tussen perceptie en werkelijkheid

Ipsos peilde bij 1.086 Belgen tussen 16 en 70 jaar naar hun perceptie en kennis over soa’s. Daaruit bleek dat 9 op de 10 respondenten zich geen zorgen maakten om besmet te raken met een soa. Sensoa, Plate-Forme Prévention Sida en Durex, de initiatiefnemers van de enquête, spreken van alarmerende cijfers. Zeker omdat de kennis van de respondenten over soa’s vrij beperkt was. Zo had 1 op de 4 geen idee hoe soa’s worden overgedragen en 1 op de 3 wist niet dat je besmet kunt raken via onbeschermde seks. Er gaapt dus een grote kloof tussen perceptie en werkelijkheid.

Preventiemaand in november

 

Er is dus nog werk aan de winkel om de Belgen bewust te maken van de risico’s van soa’s. Daarom organiseren Sensoa, Plate-Forme Prévention Sida en Durex in november de ‘Maand van de Preventie’. 500 apotheken zullen brochures over soa’s ontvangen, er komt een grootschalige Facebookcampagne en in de belangrijkste treinstations krijgen reizigers condooms en rode lintjes (symbool van de strijd tegen hiv/aids).


 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor