Blog

Stifttand of implantaat? Soorten tandprothesen: een overzicht

Een stifttand biedt de ideale oplossing bij het verlies van een tand. Vandaag worden stifttanden echter minder vaak geplaatst, maar kiezen tandartsen eerder voor implantaten en kronen. Maar wat kosten deze tandcorrecties nu? En wat zijn de verschillen? We geven je graag meer informatie. 

Stifttand

Een stifttand is een compleet nieuwe tand, het is een staafje met daarop een tandkroon. Dit staafje wordt in de wortel aangebracht. Met een stifttand herstelt men een gebroken of slechte tand. Tandartsen maken hiervan vaak gebruik wanneer de tandwortel nog gezond genoeg is, maar de tand te hard beschadigd is om deze te herstellen. Een stifttand is een volledig nieuwe tand die in de kaak verankerd wordt.  Download ook onze handige infogids over orthodontie en tandcorrecties.

Implantaat

Vaak vergelijkt men een implantaat met een stifttand. Een implantaat is geen valse tand, wel een valse wortel die dient als steun voor een valse tand zoals een kroon. Deze valse wortel is een titanium schroefje die in het kaakbot gedraaid wordt. Hierop plaatsen ze dan een brug, kroon of kunstgebit. Omdat de zenuw al weg is, is het plaatsen van een implantaat pijnloos.

Kroon

Een kroon is een tandprothese die men over een bestaande tand plaatst. Ze slijpen je eigen tand dan tot een punt en daarover komt de kroon te zitten. 

Wat is de gemiddelde prijs?

De gemiddelde prijs van deze tandzorg komt op 750 euro. Door deze prijs moet je je alleszins niet laten tegenhouden. Heel wat ziekenfondsen bieden tandverzekeringen aan voor de terugbetaling van een tandprothese, een tandimplantaat, een stifttand of een kroon. 

Terugbetaling

De tandverzekering Dentalia Plus biedt een terugbetaling tot 1.250 euro per persoon per jaar voor een beugel, tandprothese, tandimplantaat, stifttand of kroon

Lees hier ook meer over de wettelijke terugbetaling voor tandprothesen.

Alles wat je moet weten over tandcorrecties

Ontdek waarom een gezond gebit belangrijk is in onze gratis gids met alle informatie over orthodontie en tandcorrecties!

Orthodontie-tandcorrecties

 

Stifttand

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Esthetische tandheelkunde: wat is het en krijg je het vergoed?

Esthetische tandheelkunde: wat is het en krijg je het vergoed?

Blog 22 mei 2018

 
Met esthetische tandheelkunde bedoelen we behandelingen die er primair op gericht zijn om je glimlach mooier te maken. Denk aan het bleken van tanden, het plaatsen van facings op je tanden of een tandbrug. Esthetische tandheelkunde wordt niet vergoed door de wettelijke ziekteverzekering en ook niet door onze aanvullende tandverzekering Dentalia Plus. 

Terugbetaling tandprothese vanaf 50 jaar

Terugbetaling tandprothese vanaf 50 jaar

Blog 9 mei 2018

Vanaf 50 jaar geniet je een wettelijke terugbetaling voor een tandprothese. Deze wettelijke terugbetaling geldt echter enkel voor uitneembare tandprothesen. Het bedrag van de terugbetaling hangt daarnaast af van verschillende factoren. Lees hieronder welke voorwaarden van toepassing zijn. 

Een tand trekken? Dit kan je verwachten

Een tand trekken? Dit kan je verwachten

Blog 8 mei 2018

Het laten trekken van een tand kan best spannend zijn en het kan dan fijn zijn om te weten wat je juist kan verwachten. Lees hieronder hoe je je kan voorbereiden op de procedure; of het pijn doet; wat je kan verwachten na het trekken van je tand en hoe je de genezing van de wond bevordert.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena