Blog

Incontinentie: praat erover met je huisarts

Urineverlies komt vaker voor dan je denkt, en op elke leeftijd. Praat erover met je huisarts. Want tot 70 procent van de gevallen van incontinentie kunnen verholpen worden. Partena Ziekenfonds biedt ook een tegemoetkoming voor incontinentiemateriaal.

De oorzaken van urineverlies zijn divers

Vaak liggen verzwakte bekkenbodemspieren aan de oorsprong, bv. door lichamelijke en hormonale veranderingen door zwangerschap, geboorte en menopauze, of door overgewicht. Daarnaast kunnen sommige aandoeningen en neurologische problemen incontinentie tot gevolg hebben. Incontinentie kan ook een bijwerking zijn van bepaalde geneesmiddelen.

Incontinentie is geen ‘vrouwenziekte’

1 op de 4 mannen boven de 40 heeft last van ongewenst urineverlies. Ook hier zijn de meest voorkomende oorzaken verzwakte bekkenbodemspieren, leeftijd en obesitas. Of een vergrote prostaat. Het is belangrijk dat je je huisarts raadpleegt om erachter te komen wat de oorzaak is.

Reken op je ziekenfonds

Binnen de wettelijke ziekteverzekering bestaan er 2 incontinentieforfaits. Een voor de behandeling van incontinentie bij afhankelijke personen, en een tegemoetkoming voor een onbehandelbare vorm van urinaire incontinentie. 

Korting bij Partena Gezondheidshop

Als lid van Partena Ziekenfonds geniet je 30% directe korting op je incontinentie-aankopen in de Partena Gezondheidshop.


Hoe kies jij jouw ziekenfonds?
 
incontinentie

Gerelateerde categorieën

Incontinentie

Partena Gezondheidshop

Rubriek incontinentie

Incontinentie komt voor op alle leeftijden. Dankzij de juiste beschermingsproducten hoef je je geen zorgen te maken.

Krijg 30% korting op de aankoop van TENA en ABENA incontinentiemateriaal.

Bekijk in de shop

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Jouw ziekenfonds in een notendop

Jouw ziekenfonds in een notendop

Blog 26 januari 2016

Wat betekent een ziekenfonds precies voor jou? Hoewel het een verplicht gegeven is in België, speelt een ziekenfonds een onmisbare rol bij verschillende levensgebeurtenissen. Daarom is het belangrijk om hierin de juiste keuze te maken.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor