Blog

Een nieuwe baby: hoe helpt mijn ziekenfonds?

Een nieuwe baby roept heel wat vragen bij je op. Maar wees gerust: je kunt op steun rekenen. Je huisarts en gynaecoloog zijn er voor al je medische vragen. En ook je ziekenfonds is een belangrijke partner tijdens en na je zwangerschap.

Je ziekenfonds zal er onder andere voor zorgen dat heel wat administratieve formaliteiten tijdig in orde worden gebracht. Wel is het belangrijk dat jij ons tijdig meldt dat je zwanger bent. Hierdoor kunnen wij jou, waar en wanneer je wilt, optimaal begeleiden. 

Afhankelijk van de info die je wenst...

Op zoek naar gezondheidsadvies?

Een kindje krijgen hoeft geen onnodige stress te veroorzaken. Daarom zorgen wij dat je goed voorbereid je kindje kunt verwelkomen. Onze zwangerschapsconsulenten zorgen ervoor dat kersverse ouders niet zomaar voor verrassingen komen te staan. Zij geven je antwoord op vragen als: ‘Hoe vraag ik moederschapsverlof en geboorteverlof aan?’, ‘Wat moet er gebeuren voor en na de geboorte?’ en ‘Hoe kan ik kraamzorg inschakelen?’. Het is slechts een greep uit de vragen die je kunt stellen aan de consulenten. 

Geboorte- of adoptiepremie?

Ook zorgt jouw ziekenfonds voor een financieel duwtje in de rug. Een kindje kopen mag je ook wel letterlijk nemen, want elk kind kost een huis. Daarom krijg je bij elk kind dat je inschrijft een geboorte- of adoptiepremie. Bij Partena Ziekenfonds krijg je bij geboorte of adoptie een premie van 400 euro per kind. Let wel, deze premie is niet hetzelfde als het kraamgeld dat je ontvangt van je kinderbijslagfonds. Indien je je aansluit bij onze aanvullende verzekering Medicalia krijg je zelfs een extra geboortepremie van 250 euro!

Babyrekening?

In plaats van voor een geboorte- en adoptiepremie kun je ervoor kiezen om een babyrekening te openen. Partena Ziekenfonds geeft je 500 euro cadeau. Hiermee kun je een jaar lang artikelen kopen in de Gezondheidsshop uit de rubrieken ‘Baby en kids’ en ‘Gezondheid en wellness’.

Er is meer…

Je krijgt niet alleen administratieve hulp en een financieel duwtje in de rug, daarbovenop worden jij en je kleintje al meteen verrast met een geboortegeschenk. Is het je eerste kindje? Dan krijg je van ons een hangstoel cadeau! Voor de volgende broers of zusjes ontvang je als lid van Partena Ziekenfonds een goodiebag met baby-artikelen en een babygeschenkbon van de Partena Gezondheidshop.

Wat je nog moet weten

Je ziet, jouw ziekenfonds staat voor je klaar. Toch moet je zelf ook nog wat administratieve formaliteiten in orde brengen. Wil je zeker niets over het hoofd zien? En wil je exact weten wat je in welke maand best in orde brengt? Onze gratis gids geeft je een handig overzicht van de stappen die je gedurende en na je zwangerschap moet volgen. Door deze informatie kun jij je eigen zwangerschap zorgeloos én tijdig plannen. Download onze infogids.

 
Geboorte

Gerelateerde categorieën

Ontvang de nieuwsbrief aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang interessante mails boordevol informatie om van jouw zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Zwangerschap: de eerste symptomen

Zwangerschap: de eerste symptomen

Blog 9 februari 2016

Wat zijn de eerste tekenen of symptomen die in die richting van zwangerschap wijzen? En wat doe je als de urinetest positief is? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Hieronder vind je een checklist die je wegwijs maakt tijdens je prille zwangerschap.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor