Activiteit

Workshop Omgaan met een voedselallergie (Hoeselt)

De Europese wetgeving bepaalt dat 14 allergenen duidelijk op het voedseletiket moeten worden vermeld, zelfs al komen ze bijvoorbeeld in heel kleine hoeveelheden in het voedsel voor. En alle eetgelegenheden moeten je onmiddellijk kunnen inlichten over de allergenen die in hun gerechten voorkomen.

Maar wat heb je eraan als je een voedselallergie hebt? Welke zijn die allergenen of stoffen die allergische reacties uitlokken? Er zijn er wel meer dan 160. Wat zijn mogelijke gevolgen als je er niet nauwkeurig mee omspringt? Welke producten kan je gebruiken ter vervanging? 

Tijdens deze workshop neemt Viviane Vaes je mee op een ontdekkingstocht. Je leert er hoe je, ondanks je allergie, culinair kan genieten. De workshop wordt afgesloten met enkele proevertjes.

Wanneer

Donderdag 24 november 2016 van 19u30 tot 22u30


Waar

GC Ter Kommen Hoeselt, Europalaan 2, 3730 Hoeselt


Prijs

22 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van Vormingplus Limburg.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor