Activiteit

Workshop Beter omgaan met stress (Brussel)

Stress is een natuurlijke, automatische reactie van het lichaam op een gebeurtenis, toestand of contact waarbij je psychische of lichamelijke integriteit verstoord of bedreigd wordt. Je staat dan onder druk. Er zijn diverse soorten stress. Niet iedereen is er even gevoelig voor. Ook de reacties verschillen.

Als persoonsgebonden kenmerken zoals een negatief zelfbeeld en een overdreven neiging tot perfectionisme tot de belangrijkste stressoren behoren of als het bijvoorbeeld gaat om een situatie die je niet kunt negeren of automatisch kunt opvangen, kan je gezondheid ernstige schade oplopen. 

Ook de ernst en duur van de verstoring of bedreiging waarmee je geconfronteerd wordt, je veerkracht of aanpassingsvermogen en de middelen, vaardigheden en ondersteuning waarop je beroep kunt doen om de stressoren te vermijden of hun impact te beperken zijn belangrijk.

Door teveel stress kun je niet alleen oververmoeid maar ook overspannen en totaal uitgeput geraken. Dat proces van ongezonde stress naar totale uitputting of burn-out verloopt vaak heel geleidelijk. Dit kan zorgen voor onherstelbare schade en voor een moeizaam en langdurig herstelproces. 


Tijdens deze ochtendworkshop krijg je van prof. Elke Van Hoof een duidelijk en actueel overzicht van de oorzaken, klachten en behandelingen bij stress. Je krijgt ook heel wat praktische tips om de negatieve gevolgen van stress te voorkomen en om er op korte en lange termijn mee om te gaan.


Wanneer

Donderdag 16 maart 2017 van 10u tot 12u


Waar

UPV vzw, Gebouw Karel Van Miert (Lokaal Van Gogh, verdieping 5), Pleinlaan 5, 1050 Brussel


Prijs

8,5 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via de website van UPV vzw.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor