Activiteit

Infonamiddag Melanoom: nieuwe behandelingen en toekomstperspectieven (Gent)

Huidkanker komt in België veel voor. Het aantal huidkankers is zelfs ongeveer gelijk aan het aantal darmkankers of prostaatkankers. Ongeveer 30 % van de huidkankers zijn melanomen.

Melanoom is een zeer agressief type van huidkanker. Preventie en ontdekking in een vroeg stadium zijn bij dit type huidkanker erg belangrijk. Melanoom treft vooral jonge mensen én vrouwen. Het is in België bij vrouwen tussen 15 en 29 jaar de meest voorkomende kanker. In een gevorderd stadium zijn de behandelingen zwaar voor de patiënt. Zij zijn ook duur.

Bij de behandeling van bepaalde agressieve melanomen is de laatste jaren grote vooruitgang geboekt. Zowel doelgerichte therapieën als immuuntherapie blijken soelaas brengen.

Alleen blijken oncologen én patiënten nog met vele vragen te zitten. Tijdens deze infonamiddag krijg je daarover meer informatie.

Spreker is Prof. Dr. Lieve Brochez (UZ Gent).Wanneer

Zaterdag 15 oktober 2016 van 13u30 tot 16u30


Waar

Zebrastraat Events, Zebrastraat 32, 9000 Gent


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via info@melanoompunt.be of T. 0491 74 56 06.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor