Activiteit

Infonamiddag Eenzaamheid bij ouderen (Jette)

Eenzaamheid is voor heel wat ouderen niet alleen een gevoel of ervaring maar vooral een bittere realiteit. Het beïnvloedt de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van ouderen. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid een risicofactor is voor bepaalde ziektes en kwetsbaarheden. Het verhoogt, onafhankelijk van leeftijd en geslacht, de kans op overlijden.

Tijdens deze infonamiddag verneem je van professor Nico De Witte hier meer over. Zijn er diverse soorten eenzaamheid? Wat is het verschil? Welke risicofactoren zijn er? Kun je daartegen iets ondernemen? Of moet je daar gewoon mee leren omgaan? Op al deze vragen krijg je een kort en duidelijk antwoord.

Ook het onderzoeksproject D-SCOPE komt aan bod. Dit project beoogt de kwetsbaarheid bij ouderen in hun lokale omgeving zo vroeg mogelijk op te sporen, uit te stellen en te stabiliseren. Er is bijzondere aandacht voor vroeg detectie van de ziekte van Alzheimer. Je krijgt heel wat praktische tips.


Wanneer

Maandag 26 maart 2018 van 14u tot 17u


Waar

UZ Brussel (Auditorium Kiekens), Laarbeeklaan 101, 1090 Jette


Prijs

Gratis voor leden van Partena Ziekenfonds (mits bewijs lidmaatschap)


Registreer

Inschrijven is niet nodig.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor