Activiteit

Infoavond Psychose op latere leeftijd (Sint-Niklaas)

Een psychotische stoornis wordt meestal gediagnosticeerd vóór de leeftijd van 45 jaar. Het stellen van de diagnose na deze leeftijd, zeker bij patiënten ouder dan 65 jaar, is een complex proces. De symptomen zoals wanen en hallucinaties verschillen bijvoorbeeld van wat jonge patiënten aangeven. Op latere leeftijd komt het vooral voor bij vrouwen.

Gaat het wel om een psychose? Het kan immers een eerste teken zijn van een degeneratieve aandoening zoals dementie. Is het geen bijwerking van de behandeling van de ziekte van Parkinson?

Tijdens deze infoavond krijg je van Lies Van Assche een boeiend overzicht van de risicofactoren, de gender- en leeftijdsspecifieke verschillen en de behandelingsopties.


Voor iedereen die zorgt voor ouderen is deze voordracht een echte aanrader!

Een organisatie van de ouderencluster van APZ Sint-Lucia uit Sint-Niklaas.

Wanneer

Dinsdag 22 november 2016 van 19u45 tot 22u


Waar

APZ Sint-Lucia (socioculturele ontmoetingsruimte), Ankerstraat 91, 9100 Sint-Niklaas (ingang parking Lamstraat 2A)


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via nelegeer@apzst-lucia.be. Schrijf je zo snel mogelijk in.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor