Activiteit

Infoavond Prostaatkanker (Gent)

Prostaatkanker is in België de meest voorkomende kanker bij de man. Op alle vlak is er de laatste jaren vooruitgang geboekt. Dat heeft gezorgd voor nieuwe inzichten, benaderingen en behandelingsmethodes. Maar het zorgt ook voor nieuwe twijfels en discussies.

Welke veranderingen komen tijdens deze infoavond aan bod? 

Voor de hormonale behandeling van prostaatkanker is er in principe enkel plaats als hij in een gevorderd stadium is. Er zijn diverse vormen van hormonale therapie. En hormonale therapie komt meermaals aan bod, al dan niet in combinatie met andere behandelingen. Telkens is een nauwgezette informatie, opvolging en begeleiding van de patiënt nodig. Ook de partner wordt best betrokken. 
In zijn voordracht licht dr. Luc Merckx, uroloog, dit kort en duidelijk toe.

Radiotherapie is daarentegen een behandelingsoptie die in alle stadia van prostaatkanker mogelijk is. Ook hier is combinatie met andere behandelingen nuttig. 
Dr. F. Bouttens, radioloog, bespreekt kort en duidelijk de rol en de mogelijkheden toe van Intensiteitsgemoduleerde radiotherapie (IMRT) bij de behandeling van prostaatkanker. Ook de recentste ontwikkelingen komen aan bod.

Wanneer

Donderdag 27 oktober 2016 van 17u tot 19u


Waar

AZ Sint-Lucas Gent, Goenebriel 1,9000 Gent. De infoavond gaat door in de Sint. Jozefzaal 3, Straat 31.


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via coeman.chris@skynet.be of T. 09 236 32 22. Gelieve je in te schrijven vóór 20 oktober.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor