Activiteit

Infoavond Prostaatkanker (Gent)

Prostaatkanker is in België de meest voorkomende kanker bij de man. Op alle vlak is er de laatste jaren vooruitgang geboekt. Dat heeft gezorgd voor nieuwe inzichten, benaderingen en behandelingsmethodes. Maar het zorgt ook voor nieuwe twijfels en discussies.

Welke veranderingen komen tijdens deze infoavond aan bod? 

Voor de hormonale behandeling van prostaatkanker is er in principe enkel plaats als hij in een gevorderd stadium is. Er zijn diverse vormen van hormonale therapie. En hormonale therapie komt meermaals aan bod, al dan niet in combinatie met andere behandelingen. Telkens is een nauwgezette informatie, opvolging en begeleiding van de patiënt nodig. Ook de partner wordt best betrokken. 
In zijn voordracht licht dr. Luc Merckx, uroloog, dit kort en duidelijk toe.

Radiotherapie is daarentegen een behandelingsoptie die in alle stadia van prostaatkanker mogelijk is. Ook hier is combinatie met andere behandelingen nuttig. 
Dr. F. Bouttens, radioloog, bespreekt kort en duidelijk de rol en de mogelijkheden toe van Intensiteitsgemoduleerde radiotherapie (IMRT) bij de behandeling van prostaatkanker. Ook de recentste ontwikkelingen komen aan bod.

Wanneer

Donderdag 27 oktober 2016 van 17u tot 19u


Waar

AZ Sint-Lucas Gent, Goenebriel 1,9000 Gent. De infoavond gaat door in de Sint. Jozefzaal 3, Straat 31.


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via coeman.chris@skynet.be of T. 09 236 32 22. Gelieve je in te schrijven vóór 20 oktober.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

De week van de valpreventie 2018

De week van de valpreventie 2018

Blog 23 april 2018

Van 23 t.e.m. 29 april gaat opnieuw de Week van de Valpreventie door. Ook bij deze zevende editie staat alles in het teken van het thema ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ De focus ligt op mensen die al een dagje ouder zijn, om hen te motiveren actief bezig te blijven en dit op een veilige manier. 

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor