Activiteit

Infoavond Mantelzorg bij dementie (Tervuren)

Dementie is een syndroom, een verzameling van symptomen die verband houden met een verstoorde werking van de hersenen. Dat brengt een verlies van zelfredzaamheid bij de patiënt teweeg. Dit heeft gevolgen, niet alleen voor de patiënt. Ook mantelzorgers en vrijwilligers worden tijdens dit proces geconfronteerd met diverse uitdagingen.

De zorg en zelfs de omgang en het samenleven met de patiënt worden geleidelijk aan moeilijker. En, als je wil voorkomen dat je door deze zorg zelf ziek en uitgeput wordt dan hou je, als mantelzorger of vrijwilliger, best rekening met enkele valkuilen. Als bijvoorbeeld de zorgtaken te complex, teveel en te zwaar worden, dan is de kans groot dat je moet afhaken. Dat is ook het geval als je je sociale contacten verwaarloost en je vergeet om je te ontspannen. Het gebrek aan een goed crisisplan en onduidelijke afspraken over verdeling van de zorglast en de gevolgen ervan verminderen je draagkracht. 

Tijdens deze interactieve infosessie krijg je hierover meer informatie. Dr. Erna Claes geeft je heel wat praktische tips om goed voor jezelf te zorgen. Want ook waterdragers krijgen dorst. En je kunt ook ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Dit is een initiatief van Mozaïek, Praatcafé Dementie Druivenstreek

Wanneer

Dinsdag 27 september 2016 van 20u tot 22u


Waar

WZC Zoniën, Jezus-Eiklaan 37, 3080 Tervuren


Prijs

Gratis


Registreer

Inschrijven is niet verplicht maar wel aanbevolen. Dat kan via mozaiek.druivenstreek@gmail.com of T. 0479 23 35 98 (Lisette Maes). Geraak je moeilijk in Tervuren en wil je er toch graag bij zijn, neem dan ook contact op om, met jou, bijvoorbeeld eventueel vervoer te regelen.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons gezondheidsnieuws en gezond advies.

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies.

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Zit jij te veel stil? Doe de Zittest! 

Blog 10 mei 2017

Zit jij te veel stil? Om je bewust te maken van je zitgedrag, lanceert Partena Ziekenfonds de Zittest. En er is meer: Partena inspireert je ook om minder stil te zitten, met een gratis begeleidingsprogramma via e-mail en sms, en met handige beweegtips voor thuis, op het werk, onderweg of in je vrije tijd.

Maart is dikkedarmkankermaand. Doe jij ook mee?

Nieuwsberichten 13 februari 2017

Sinds 2013 krijgen alle mannen en vrouwen van 56 tot en met 74 jaar een uitnodiging in de bus om mee te doen met het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. De hele sensibiliseringscampagne steekt nu in een nieuw kleedje. Bovendien staat internationaal de maand maart in het teken van de strijd tegen darmkanker.

Wanneer worden de uitkeringen betaald in 2017?

Nieuwsberichten 27 januari 2017

Als je een erkenning van arbeidsongeschiktheid hebt, wordt je inkomen vervangen door een uitkering arbeidsongeschiktheid, betaald door het ziekenfonds. Maar ook tijdens de periode van je moederschapsverlof krijg je van het ziekenfonds een vervangingsinkomen uitbetaald. Sleept je arbeidsongeschiktheid langer dan 1 jaar aan? In dat geval krijg je het statuut van invalide en een invaliditeitsuitkering.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor