Activiteit

Geheugentraining (Lanaken)

Vergeetachtigheid is normaal. Het is een ongemak waar je mee te maken tijdens drukke periodes of wanneer je moe bent. En je kunt toch niet alles onthouden.

Naarmate je ouder wordt, nemen verwerkingssnelheid van informatie, het korte termijn geheugen en de concentratie nemen af. Veel ouderen zijn daar gevoelig voor. Ze denken dan aan dementie en aan geheugentraining. 

Maar kun je wel je geheugen trainen? Als je geheugencapaciteit hiermee wil verhogen dan gaat dat niet lukken. Je kunt met een geheugentraining wel strategieën en technieken aanleren die je beter leren omgaan met je geheugen. Het kan opname of oproepen van informatie vlotter laten verlopen. Het kan je helpen om tekorten te compenseren. Velen worden er door gerust gesteld. 

Heb je veel vragen of maak je je zorgen raadpleeg dan je huisarts. Soms is er wel degelijk een onderliggende medische oorzaak. Voor een leek is dat vaak moeilijk in te schatten want er is ontkenning en vooral compenserend gedrag. 

Tijdens deze training verneem je daar meer over. Je krijgt heel wat praktische tips. 


Wanneer

Donderdag 19 april 2018 van 13u30 tot 16u


Waar

Aan de statie, Europaplein 33, 3620 Lanaken


Prijs

5 euro / persoon


Registreer

Inschrijven is verplicht en kan via dienstencentrum@lanaken.be of T. 089 73 00 61.

 

Gerelateerde categorieën

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang maandelijks ons ziekenfondsnieuws en gezond advies.

Ik schrijf me in

Meer weten? Contacteer ons!

Interesse in onze producten? Meer weten over onze dienstverlening? Stel je vraag via het contactformulier. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Van ziekenfonds naar gezondheidsfonds

Blog 2 december 2016

Op maandag 28 november 2016 tekenden alle Belgische ziekenfondsen samen met Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het zogenaamde 'Toekomstpact'over de rol van ziekenfondsen binnen de gezondheidszorg.  De ziekenfondsen moeten evolueren naar gezondheidsfondsen. Iets waar Partena al langer mee bezig is.

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 


Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

Onlinekantoor

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, e-Boxberichten lezen, ...

Onlinekantoor