Sociale dienstverlening

Multidisciplinair team VAPH

Als ziekenfonds is het onze taak om personen met een handicap te begeleiden en ondersteunen. Onze Sociale dienst is erkend als MultiDisciplinair Team (MDT) en helpt je met het opstellen van je dossier bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Ben je jonger dan 65 jaar en heb je een blijvende beperking? Dan kun je een beroep doen op de dienstverlening van het VAPH. Deze Vlaamse Overheidsinstelling biedt ondersteuning aan personen met een beperking. Deze beperking kan lichamelijk, zintuigelijk, mentaal of psychisch zijn, maar moet langdurig en ernstig zijn en een invloed hebben op de sociale integratie.

Partena Ziekenfonds beschikt over een erkend MDT, dat bestaat uit maatschappelijk werkers en ergotherapeuten. Zij maken je wegwijs in het ruime aanbod van het VAPH:

Welke taken voert het MDT uit?

  • Wij bieden je ondersteuning bij de opstart van je dossier. We komen op huisbezoek en gaan na of je in aanmerking komt voor het aanbod van het VAPH.
  • We schrijven voor jou de nodige motivatierapporten en verslagen en dienen deze elektronisch in bij het VAPH. 
  • Onze ergotherapeuten adviseren je bijkomend over hulpmiddelen en woningaanpassingen en begeleiden je bij de aankoop hiervan bij Partena Gezondheidsshop Shopavita.
  • Ook voor de aanvragen voor minderjarigen kun je rekenen op ons. 
Rubriek Woningaanpassing-Shop

shopavita.be

Rubriek Langer comfortabel thuis

Moet de ergonomie van je woning beter aangepast worden aan je huidige noden? Deze producten uit onze gezondheidsshop shopavita.be helpen je verder.

Bekijk in de shop

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jou past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena