Sociale dienstverlening

Multidisciplinair overleg

Een thuiszorgsituatie kan soms erg complex zijn. Doordat verschillende hulpverleners en diensten aan huis komen, wordt het onoverzichtelijk en onduidelijk: wie doet wat en wanneer? Coördinatie van de thuiszorg is dan noodzakelijk.

Thuiszorg organiseren is niet altijd gemakkelijk, zeker niet als er verschillende hulpverleners en/of diensten aan huis komen. Het kan dan nuttig zijn om met alle betrokken personen samen te zitten en te bekijken hoe de thuiszorg loopt, of de situatie nog haalbaar is of misschien verbeterd kan worden. Misschien is er extra hulp nodig of zijn er overlappingen en moeten er afspraken gemaakt worden?

Daarom organiseren de medewerkers van onze sociale dienst, samen met i-mens, een multidisciplinair thuiszorgoverleg (MDO) voor de zorgbehoevende:

  • Elke betrokken partij wordt hierbij uitgenodigd. Samen worden er concrete afspraken gemaakt en alles wordt genoteerd in het verslag. Zo weten alle betrokkenen wie er aan huis komt voor welk hulpverlening en hoe deze hulpverlening beter op elkaar en op de noden van de zorgbehoevende kan afgestemd worden.
  • Wanneer de situatie verandert, kan er steeds een nieuw overlegmoment gepland worden om de situatie te herbekijken.
  • Het thuiszorgoverleg kan door elke betrokken persoon of partij aangevraagd worden bij onze sociale dienst.

Deze dienstverlening gebeurt via onze erkenning regionaal dienstencentrum.

Multidisciplinair overleg DMW

Lees meer

Maak een afspraak

Steeds een kantoor in je buurt voor persoonlijk advies. Nu ook mogelijk via videogesprek.

Afspraak maken

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jou past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena