Begeleiding bij dementie

In Vlaanderen hebben zo’n 100.000 mensen dementie. Dit cijfer zal tegen 2020 nog eens met 30% stijgen. Afhankelijk van de fase waarin de persoon met dementie zich bevindt, wordt het na verloop van tijd alsmaar moeilijker om voor zichzelf te zorgen. Daarom is de steun van mantelzorgers broodnodig.

In Vlaanderen wonen maar liefst 65% van de mensen met dementie in hun vertrouwde thuisomgeving. Hier worden ze dagelijks bijgestaan door mantelzorgers en door ondersteunende thuiszorgdienstenEen goede begeleiding van zowel mensen met dementie als degenen die voor hen zorgen is daarom van essentieel belang.

Ook hiervoor kun je rekenen op Partena Ziekenfonds: met onze sociale dienstverlening doen wij het nodige om mensen met dementie zo lang mogelijk te laten participeren aan de maatschappij. Al onze maatschappelijk werkers zijn opgeleide dementiekundigen. Personen met dementie en/of de mantelzorger kunnen met hen een langdurige zorgbegeleiding opstarten, waarbij alle nodige info en advies verstrekt wordt. 

Welke zorgen kunnen wij voor je regelen?

Wil je een contactpersoon opgeven voor jouw dossier?

Zorgt een partner, een familielid of een buur voor jouw administratie? Of ben je zorgbehoevend en regelt een mantelzorger alles voor jou? Dan is het vast nuttig dat ook wij jouw contactpersoon kunnen bereiken bij vragen over jouw dossier. Laat hiervoor je contactpersoon registreren in jouw dossier.

Begeleiding-dementie

Maak een afspraak

Steeds een kantoor in je buurt voor persoonlijk advies. Nu ook mogelijk via videogesprek.

Afspraak maken

shopavita.be

Optimale dementiezorg

In onze gezondheidsshop shopavita.be vind je producten die de zelfredzaamheid stimuleren en de zorgtaak voor de mantelzorger comfortabeler maken.

Bekijk in de shop

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Dementie voorkomen

Kan je dementie voorkomen? 4 tips

Heel wat Belgen krijgen ooit te kampen met dementie. Wat als we dit aantal nu eens zouden kunnen verminderen? Hoewel dementie heel wat oorzaken kent, kun jij ook inspanningen leveren om dementie op een afstand te houden. Preventie is dus een belangrijk wapen in de strijd tegen dementie. 

Mantelzorger

De mantelzorger maakt het verschil in iemands leven

Het kan soms snel gaan. Een ziekte, een ongeval, de start van een therapie en een revalidatie kunnen ervoor zorgen dat je plots hulp nodig hebt. Gelukkig zijn er heel wat mensen die de zorg voor die persoon met veel plezier op zich nemen. Mantelzorgers, zoals dat heet. Maar wat als jij er binnenkort eentje wordt?

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena