Praktische afspraken

Zelf je huishoudhulp annuleren

Als je geen huishoudhulp nodig hebt, laat het ons dan tijdig weten. Zo krijgen onze huishoudhulpen niet te maken met plots loonverlies en vermijd jij extra kosten.

Al onze medewerkers hebben vaste arbeidscontracten. Wij gaan ervan uit dat de huishoudhulp het hele jaar door bij jou welkom is. Even geen hulp nodig, verwittig onze dienst dan zo snel mogelijk!

Ga je op reis? Bekijk dan zeker de reisadviezen van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

Hoe kosteloos annuleren?

Je huishoudhulp annuleren kan makkelijk via de app van Partena en OZ Poets- en strijkhulp. Of neem contact op met je consulent. Hij/zij helpt je graag verder.

Je kunt de afgesproken poetsbeurt maximum 4 keer per kalenderjaar kosteloos annuleren. Om kosteloos te annuleren, moet je rekening houden met volgende termijnen:

Eenmalig: 5 werkdagen vooraf annuleren

Indien de huishoudhulp omwille van omstandigheden niet bij jou kan langskomen, breng ons daar dan minstens 5 werkdagen vooraf van op de hoogte. Zo hebben we voldoende tijd om je huishoudhulp bij een andere klant aan het werk te zetten. 

Vakantie of een langere periode: 1 maand vooraf annuleren

Wil je je huishoudhulp annuleren voor een periode van maximaal 4 opeenvolgende weken, dan moet je ons minstens 1 maand vooraf op de hoogte brengen. Dit kan slechts éénmaal per jaar. Ga je binnenkort met vakantie, denk er dan aan om ons tijdig te verwittigen.

Indien je de hulp langer dan 4 weken wilt annuleren, kunnen wij niet garanderen dat jouw vaste huishoudhulp bij je terug kan komen!

De samenwerking stopzetten: 1 maand vooraf annuleren

Wens je geen gebruik meer te maken van onze dienstverlening, dan kun je de hulp opzeggen, mits een opzegperiode van 1 maand. Annulaties schorten deze opzeg op.

Laattijdig annuleren = betalen

Bel je je hulp te laat of niet af, dan betekent dit onverwacht loonverlies voor je huishoudhulp. Vinden wij op dat moment geen andere oplossing voor hem of haar, dan zijn we wettelijk verplicht om de geplande poetsbeurt aan te rekenen.

We vragen je dan om de poetsbeurt te betalen aan de volledige (gesubsidieerde) waarde van één uur huishoudhulp. Deze werkelijke waarde bedraagt: 

  • 23,36 euro/uur in Vlaanderen
  • 22,60 euro/uur in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  • 23,86 euro/uur in Wallonië

Tips om extra kosten vermijden

Als je laattijdig verwittigt, raden we aan om de poetsbeurt toch te laten doorgaan. Of, indien dit echt niet lukt, te bekijken met je huishoudhulp op welk moment hij of zij de poetsbeurt kan inhalen.

60 euro korting 

Ben je klant van Partena Ziekenfonds? Dan betaal je geen halfjaarlijkse klantenbijdrage van 30 euro voor poets- en strijkhulp van Partena en OZ Poets- en strijkhulp.

Lees meer

Wettelijke feest- en sluitingsdagen

De dagen waarop onze poets- en strijkhulpen niet werken zijn ingekleurd.

App Partena Hulp in huis

Je huishoudhulp regelen?

Makkelijk met de app poets- en strijk!

  • Je toekomstige planning bekijken
  • Je vakantieplanning delen met je huishoudhulp
  • Extra huishoudhulp aanvragen
  • Je consulent contacteren
  • Vrije plaatsen van je huishoudhulp delen met vrienden

Download de app nu!

Haal ook hulp in huis

Een opgeruimd en net huis geeft je gemoedsrust.  De vlotte samenwerking met onze poetshulpen zorgt voor onberispelijk werk. Betalen doe je heel eenvoudig en goedkoop met dienstencheques.

Huishoudhulp aanvragen Ik heb een vraag
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena