Moederschapshulp voor zelfstandige mama's

Werk je als zelfstandige en ben je mama geworden? Dan kun je genieten van 105 uur moederschapshulp, zodra je je professionele activiteiten hebt hervat.

De moederschapshulp betaal je met 105 dienstencheques, die je krijgt via het Sociaal Verzekeringsfonds voor Zelfstandigen (SVZ) waarbij je aangesloten bent.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de gratis dienstencheques moet je:

  • onderworpen zijn aan het sociaal statuut voor zelfstandigen tijdens de twee kwartalen die het kwartaal van de bevalling voorafgaan. Ook je sociale bijdrage voor die kwartalen moet betaald zijn.
  • onderworpen blijven tot de toekenning van de hulp en de bijdrage betaald hebben voor het kwartaal waarin de bevalling plaatsvindt.
  • de pasgeborene inschrijven in het rijksregister in het gezin van de moeder.
  • je zelfstandige activiteit hervatten na de geboorte van het kind.

Hoe je dienstencheques aanvragen?

Dienstencheques aanvragen kan ten vroegste vanaf de 6de maand van je zwangerschap en tot de laatste dag van de 15de week na de geboortedatum. Alleen de aanvragen die het SVZ binnen deze termijn ontvangt, komen in aanmerking.

Om te vermijden dat zelfstandige moeders er geen beroep op doen, en om te voorkomen dat ze hun aanvraag te laat indienen, neemt het SVZ op eigen initiatief contact op met de kersverse mama's.
Als je als zelfstandige mama bevestigt dat je de dienstencheques wilt krijgen, regelt het SVZ de aanvraag:

  1. Het SVZ geeft jou de nodige aanvraagformulieren.
  2. Zodra het SVZ jouw aanvraag ontvangt, krijg je van hen een ontvangstbevestiging, samen met de voorwaarden voor de toekenning van de dienstencheques.
  3. Als aan deze voorwaarden voldaan wordt, betaalt het SVZ de prijs van 105 dienstencheques aan Sodexo.
  4. Vervolgens bezorgt Sodexo jou de dienstencheques.

Op zoek naar poets- en strijkhulp?

Partena en OZ Poets- en strijkhulp helpt je snel aan professionele huishoudhulp. Reken op een vlotte en flexibele service, en betaal voordelig met dienstencheques.

Nieuwsbrief voor aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol informatie om van je zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.


 

Dossier zwangerschap en geboorte

Info over zwangerschap, bevalling, en het leven met een nieuwe baby. Reken ook op ons voor kraamzorg, kinderopvang, zwangerschapsverlof en babyvoordelen.

Haal hulp in huis

Een opgeruimd en net huis geeft je gemoedsrust. De vlotte samenwerking met onze poets- en strijkhulpen zorgt voor onberispelijk werk. Betalen doe je met dienstencheques.

Huishoudhulp aanvragen Ik heb een vraag
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena