Kraamhulp

Kraamhulp is de zorg voor moeder en baby gedurende de eerste periode na de bevalling. Reken op professionele kraamhulp van Partena en OZ Gezinszorg om je zorgen te verlichten. Vraag je kraamhulp tijdig aan.

Kraamhulp

Nu de ligdagduur in het ziekenhuis korter wordt, is het aangeraden de hulp in te roepen van een kraamverzorgende. Zij komt aan huis om voor jou, je huishouden en je pasgeboren baby te zorgen. Kraamhulp vraag je best aan zodra je zwanger bent. 

Kraamhulp door een kraamverzorgende 

Kraamhulp wordt één maand voor tot 3 maand na de bevalling thuis verleend door een professioneel kraamverzorgende. Zij neemt verzorgende en huishoudelijke ondersteuning op zich en:

  • verzorgt de baby
  • geeft ondersteuning en tips rond voeding en babyverzorging
  • zorgt voor de opvang van andere kinderen
  • zorgt dat de kersverse ouders de nodige rust krijgen
  • neemt lichte huishoudelijke taken (stofzuigen, strijken, koken, ...) op zich
 
Kraamhulp aanvragen Meer info vragen
 

Hoe lang duurt de kraamhulp? 

Je hebt recht op 80 uur kraamhulp verspreid over een periode van 4 maand. Deze periode gaat van start vanaf de eerste dag van de kraamzorg. Ben je bevallen van een tweeling? Dan heb je recht op 160 uur kraamhulp. 

Wat betaal je voor kraamhulp?

De financiële bijdrage voor de kraamverzorgende is afhankelijk van je gezinsinkomen en van het aantal personen ten laste. Deze wordt berekend aan de hand van de bijdrageschaal van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid, en zal nooit meer bedragen dan 8,50 euro per uur.

Leden van Partena Ziekenfonds krijgen een terugbetaling voor kraamzorg van 5 euro per uur, met een maximum bedrag van 150 euro per jaar (of maximum 30 uur). In het geval van een tweeling krijg je dit voordeel tweemaal uitbetaald en krijg je dus 2 x 30 uren terugbetaald.

Ken je de voordelen voor jonge ouders?

Partena Ziekenfonds biedt je een geboorte- en adoptiepremie of een babyrekening op shopavita.be. Je krijgt bovendien een zwangerschapsgeschenk en je geniet interessante voordelen op maat van je gezin.

Ontdek meer over onze kraamzorg

Ontdek meer over onze kraamzorg

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Extra zorg nodig?

Ben je ziek, herstellend of hulpbehoevend? Net bevallen of gewoon extra hulp nodig? Onze ervaren dienstverleners van de thuiszorgdienst helpen je graag verder.

Ontdek onze diensten Meer info vragen
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena