Onthaalouders

Wat betaal ik voor kinderopvang bij een onthaalouder?

De prijs voor de opvang bij een onthaalouder van Partena en OZ is inkomensgerelateerd. Dat wil zeggen dat je een tarief betaalt afhankelijk van je inkomen en gezinssamenstelling.

Inkomenstarief

Al onze onthaalouders zijn gesubsidieerd door Kind en Gezin en werken volgens het inkomenstarief (IKT). Dat wil zeggen dat de dagprijs die je betaalt voor de opvang, bepaald is door het gemeenschappelijk belastbaar inkomen van de ouder(s) en de gezinssamenstelling.

Hoe wordt je tarief berekend?

  • Om in aanmerking te komen voor het inkomenstarief, moet je voor je kindje een kindcode aanvragen bij Kind en Gezin. Die kindcode bepaalt de opvangprijs die je zal betalen.
  • Geef je kindcode door aan Partena en OZ Kinderopvang, uiterlijk op de eerste opvangdag van je kindje. Aan de hand van de kindcode kan het juiste tarief aangerekend worden.
  • Graag een idee van hoeveel de opvang voor jouw gezin zal kosten? Doe een testberekening op de website van Kind en Gezin.
  • Jaarlijks krijg je een fiscaal attest voor de dagen waarop je kindje naar de opvang kwam.

Extra kosten

Naast de dagprijs van de opvang zijn er nog extra kosten voor het gebruik van luiers en doekjes, afvalverwerking, een administratieve bijdrage, en de kost voor te laat ophalen of onrechtmatige afwezigheid.

Op zoek naar opvang?

De Partena en OZ onthaalouders en kinderdagverblijven bieden je kindje een tweede thuis. Onze goed opgeleide en ervaren begeleiders omringen hem of haar met de beste zorgen.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena