Kinderdagverblijven

Wat betaal ik voor kinderopvang in een kinderdagverblijf?

De prijs voor de opvang in de kinderdagverblijven van Partena en OZ is inkomensgerelateerd. Dat wil zeggen dat je een tarief betaalt afhankelijk van je inkomen.

Inkomenstarief

Onze kinderdagverblijven (uitgezonderd Fonkelfijn in Deurne en Ahoi Ahoi in Antwerpen) zijn gesubsidieerd door Kind en Gezin en werken volgens het zogenaamde inkomenstarief (IKT). Dat wil zeggen dat de dagprijs die je betaalt voor de opvang, bepaald is door het gemeenschappelijk belastbaar inkomen van de ouder(s). De opvangprijs varieert dus naargelang van het inkomen van de ouders.

  • De kinderdagverblijven Fonkelfijn en Ahoi Ahoi in Antwerpen werken via het systeem van de oudertoelage van de stad Antwerpen.

Vanaf 1 januari 2019 ontvangen de ouders van de kinderdagverblijven Fonkelfijn en Ahoi Ahoi de nieuwe kinderopvangtoeslag (Groeipakket) door de Vlaamse Overheid.

Hoe wordt je tarief berekend?

  • Om in aanmerking te komen voor het inkomenstarief, moet je voor je kindje een zogenaamde kindcode aanvragen bij Kind en Gezin. Die kindcode bepaalt de opvangprijs die je zal betalen.
  • Geef je kindcode door aan het kinderdagverblijf, uiterlijk op de eerste opvangdag van je kindje. Aan de hand van de kindcode kan het kinderdagverblijf het juiste tarief aanrekenen.
  • Wil je graag een idee van wat de opvang voor jouw gezin zal kosten? Op de website van Kind en Gezin kun je een testberekening doen.
  • Jaarlijks krijg je een fiscaal attest voor de dagen waarop je kindje naar de opvang kwam.

Extra kosten

Naast de dagprijs van de opvang zijn er nog extra kosten voor het gebruik van luiers en verzorgingsproducten, een administratieve bijdrage, en de kost voor te laat ophalen of onrechtmatig afwezig zijn.

Op zoek naar opvang?

De Partena en OZ onthaalouders en kinderdagverblijven bieden je kindje een tweede thuis. Onze goed opgeleide en ervaren begeleiders omringen hem of haar met de beste zorgen.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena