Verhoogde tegemoetkoming

Welke voordelen heb je?

De verhoogde tegemoetkoming biedt voorkeurstarieven aan voor personen en gezinnen met een laag inkomen. Zij kunnen hoofdzakelijk genieten van een betere terugbetaling en andere voordelen op vlak van hun medische kosten. Maar welke voordelen zijn dit precies?

Voordelen binnen de ziekteverzekering

  • Je betaalt minder remgeld voor bepaalde geneesmiddelen op voorschrift en voor verstrekkingen en raadplegingen bij zorgverleners, zoals de huisarts, tandarts of kinesitherapeut.
  • Je betaalt een lager tarief voor een ziekenhuisopname 
  • Als je een globaal medisch dossier hebt, dan betaal je 1 euro voor een raadpleging bij de huisarts. Je ziekenfonds betaalt de huisarts rechtstreeks, omdat de regeling Derde betaler wordt toegepast.
  • In de meeste gevallen is er een lager plafondbedrag voor de terugbetaling van het remgeld dankzij de Maximumfactuur.

Andere voordelen

Daarnaast kun je genieten van nog meer voordelen. Neem hiervoor contact op met de instelling zelf.

Hoe lang kun je genieten van deze voordelen?

Je kunt blijven genieten van de verhoogde tegemoetkoming totdat je gezinssituatie wijzigt, of totdat het ziekenfonds een systematische controle uitvoert. Wij zijn namelijk verplicht om je dossier op te volgen:

  • Elk jaar moeten we controleren of je inkomsten nog altijd onder het grensbedrag liggen. We gebruiken daarvoor de informatie die we van de belastingdienst krijgen. Ligt je inkomen onder het grensbedrag, dan behoud je het recht op de verhoogde tegemoetkoming. Is je inkomen hoger dan het grensbedrag, dan nemen we contact met je op voor een nieuw inkomensonderzoek.
  • Als je op basis van een sociaal voordeel het recht op de verhoogde tegemoetkoming hebt gekregen, dan controleren we of je dat sociaal voordeel nog altijd krijgt. Als je het niet meer krijgt, dan stopt ook je recht op de verhoogde tegemoetkoming. 

Opgelet! Neem altijd zelf contact op met ons als de samenstelling van je gezin verandert, want dan moeten we een nieuw inkomensonderzoek doen. Als jullie gezamenlijke inkomen onder het grensbedrag ligt, dan krijgen jij en je partner het recht op de verhoogde tegemoetkoming. Als jullie inkomen te hoog is, dan stopt het recht op de verhoogde tegemoetkoming.

Voordelen van verhoogde tegemoetkoming

Selfservice in MijnPartena

Heb je recht op de verhoogde tegemoetkoming en heb je een attest nodig? Download het meteen via MijnPartena, jouw online ziekenfonds.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena