isi+-kaart
Sinds 31 december 2016 behoort de SIS-kaart definitief tot het verleden. Alle informatie staat voortaan op je elektronische identiteitskaart. Heb je die niet, dan staat alles op je isi+-kaart.
Waarvoor dient de isi+-kaart?
Wie een eID heeft, moet die sinds 1 januari 2014 voorleggen aan de apotheker, het ziekenhuis of bepaalde zorgverleners. Op die manier kunnen ze je ziekenfondsgegevens online raadplegen via het beveiligde netwerk MyCareNet.
Deze documenten vervangen de SIS-kaart
- De klassieke elektronische identiteitskaart (eID).
- De Kids-ID voor kinderen tot 12 jaar.
- De isi+-kaart voor kinderen tot 12 jaar, ongeacht of ze al een Kids-ID hebben. De ziekenfondsen verdelen geleidelijk en automatisch de isi+-kaarten onder de leden die beantwoorden aan de voorwaarden.
- De elektronische kaart voor niet-Belgische onderdanen van de Europese Unie die in België verblijven.
- De elektronische verblijfsvergunning voor onderdanen van landen buiten de Europese Unie die in België verblijven.
- De isi+-kaart voor iedereen, ongeacht de leeftijd, die recht heeft op geneeskundige verzorging in België, maar die over geen enkel genoemd document beschikt. Bv. grensarbeiders: zij wonen in het buitenland, maar werken in België.
Hoe kun je een isi+-kaart verkrijgen?
Kinderen jonger dan 12 jaar ontvangen de ISI+kaart automatisch van hun ziekenfonds. Pasgeborenen krijgen de ISI+ kaart automatisch toegestuurd van zodra de inschrijving bij het ziekenfonds werd uitgevoerd. Alle andere personen die recht hebben op zo’n kaart moeten ze zelf aanvragen bij hun ziekenfonds.
isi+-kaart verloren, gestolen of beschadigd?
Meld dit meteen aan je ziekenfonds en vraag een nieuwe kaart aan.