Terugbetaling verstrekkingen

eAttest: getuigschrift verstrekte zorgen

Als je een zorgverlener raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit doktersbriefje kun je indienen bij Partena Ziekenfonds om terugbetaling aan te vragen. Steeds meer en meer huisartsen vervangen het papieren doktersbriefje door het eAttest. 

eAttest vervangt papieren doktersbriefjes

Dankzij het eAttest moet je niet meer naar je lokale ziekenfondskantoor om je papieren attesten binnen te brengen. Hoe gaat het dan wel? Je arts geeft je geen papieren attest meer, maar voert alle nodige gegevens elektronisch in. Is alles correct? Dan gaat alles naar je ziekenfonds, dat de terugbetaling snel uitvoert. Je krijgt enkel nog een bewijsstuk met een ontvangstbewijs van je arts. Dit hoef je niet op te sturen naar ons. Dat hou je best even bij, want aan de hand van het nummer op dit bewijs, kun je de betaling op je bankrekening controleren.

Kortom, je huisarts en je ziekenfonds regelen alles. Je hoeft zelf niks meer te doen. Je ziekenfonds blijft wel het contactpunt voor alle info over het elektronische attest.

Bekijk de weg van het doktersbriefje

Gaf je arts jou een papieren doktersbriefje? Voordat je de terugbetaling van je dokterskosten op je rekening vindt, legt je getuigschrift een hele tocht af. Dat kun je zien in dit filmpje. Overtuig je arts dus om het eAttest te gebruiken. Zo ontvang je je terugbetaling veel sneller.

 

 

Vraag en antwoord

  • Waar en hoe kan ik doktersbriefjes indienen?
  • Hoe blijf ik op de hoogte van een nieuwe terugbetaling?
  • Waar vind ik een overzicht van mijn terugbetalingen?
  • Kan ik vooraf zien hoeveel het ziekenfonds terugbetaalt?
  • Hoe lang blijven doktersbriefjes of getuigschriften geldig?
  • Is mijn zorgverstrekker geconventioneerd?
 
Getuigschrift

Bereken je terugbetaling

Wil je uitrekenen wat je terugbetaald krijgt? Van je ziekteverzekering of van je tandverzekering Dentalia Plus? 

Zelfs het bedrag van je kinderbijslag kun je hier makkelijk berekenen.


doktersbriefje

Als je een zorgverlener raadpleegt, geeft die jou een getuigschrift voor verstrekte zorgen. Dit doktersbriefje kun je indienen bij Partena Ziekenfonds om terugbetaling aan te vragen. 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena