Wettelijke ziekteverzekering

Medische akkoorden

De adviserende arts werkt voor het ziekenfonds. Zonder het medische akkoord van de adviserende arts heb je geen recht op een vervangingsinkomen of bepaalde terugbetalingen.

Medisch akkoord voor een terugbetaling 

Voor de terugbetaling van bepaalde medische verstrekkingen of geneesmiddelen heb je vooraf toestemming nodig van de adviserende arts van het ziekenfonds. Hij of zij gaat na of je aan alle wettelijke voorwaarden voldoet en beslist of je recht hebt op de terugbetaling van duurdere verstrekkingen.

Hoe vraag je een medisch akkoord aan voor:

Medisch akkoord voor een vervangingsinkomen

Als je arbeidsongeschikt bent, moet de adviserende arts je aanvraag voor een vervangingsinkomen goedkeuren. Hij of zij kan je ook uitnodigen voor een controle, die je verplicht moet ondergaan. Op basis van die controle beslist hij/zij onder meer of en wanneer je terug aan het werk moet.

Medischedienst
 
onlinekantoor thuis

Selfservice in MijnPartena

Volg de status van je medische akkoord

Wacht je op een medisch akkoord voor de terugbetaling van een geneesmiddel, materiaal, of medische zorg? Via MijnPartena, jouw online ziekenfonds, kun je de status ervan perfect volgen.

Naar MijnPartena

Wij luisteren altijd

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jou past! 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena