Globaal medisch dossier

Hoe een GMD openen

Een globaal medisch dossier (GMD) kan op een eenvoudige manier geopend worden door je huisarts. Met een GMD blijven al je medische gegevens op een veilige en efficiënte manier bewaard.

Vraag tijdens een consultatie of huisbezoek van je huisarts of hij jouw GMD wil beheren. Dat is alles wat je hoeft te doen.

Bij welke arts?

Enkel erkende of geaccrediteerde huisartsen mogen GMD’s beheren. Vraag aan je huisarts of hij/zij erkend of geaccrediteerd is. De huisarts rekent per GMD een bijdrage aan, maar dat bedrag krijg je volledig terugbetaald door je ziekenfonds. Je huisarts kan ook rechtstreeks met je ziekenfonds je GMD administratief verlengen. Zo hoef je dat bedrag niet voor te schieten. De verstrekking ‘GMD’ mag slechts éénmaal geattesteerd worden per kalenderjaar/per patiënt.

Vaste huisarts

Het feit dat je huisarts jouw GMD beheert, wil niet zeggen dat je geen andere huisarts mag raadplegen of van huisarts kunt veranderen. Je bent vrij om je GMD aan een andere huisarts toe te vertrouwen. Je ‘nieuwe’ huisarts moet dan je GMD opvragen bij je ‘vorige’ huisarts.

Je kunt ook een GMD openen bij een arts die deel uitmaakt van een groepspraktijk. Een groepspraktijk is een vorm van vrijwillige samenwerking tussen twee of meer artsen die op eenzelfde locatie praktijk houden. In vergelijking met huisartsen die een eigen praktijkruimte hebben, is er alleen een verschil qua administratie.

Zorgverstrekker zoeken

Zoek een zorgverstrekker

Gebruik onze tool

Op zoek naar een zorgverstrekker in je buurt? Wil je weten of een zorgverstrekker geconventioneerd is of niet? Zoek een zorgverstrekker op naam, gemeente of discipline.

Ga zelf aan de slag

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena