Globaal medisch dossier

Inzage

Al je medische gegevens samenbrengen in één globaal medisch dossier (GMD) is een prima idee. De huisartsen kunnen zo gemakkelijk alle gegevens raadplegen, en de patiënten krijgen kwaliteitsvolle gezondheidszorg in ruil. Maar wat gebeurt er met die informatie? 

Heb je als patiënt inzagerecht in je dossier?

Je hebt het recht om je GMD in te kijken. Je huisarts wordt immers verondersteld jou voldoende begrijpelijke informatie te geven over jouw gezondheidstoestand.

Je kunt je huisarts een kopie vragen van je GMD. Dergelijke kopieën zijn uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik. Als de arts bereid is een kopie te maken, betaal je de kopieerkosten.

De huisarts kan je de inzage in jouw dossier weigeren als hij meent dat je de informatie over je gezondheidstoestand niet aankunt. Hij moet de reden voor de weigering vermelden in jouw dossier.

Als je toch wilt weten wat er in je dossier staat, kun je een andere arts inschakelen als tussenpersoon. Hij kan navraag doen bij je huisarts en je de gewenste gegevens meedelen.

onlinekantoor thuis

Selfservice in MijnPartena

Globaal medisch dossier

Heb jij al een globaal medisch dossier geopend bij je huisarts? Kijk het meteen na in je dossier, want hiermee betaal je minder remgeld voor je bezoeken bij de huisarts.

Naar MijnPartena

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena