Medicatieschema

De medicatie die je moet innemen wordt door je arts genoteerd in een elektronische registratiesysteem.

Dankzij Vitalink kunnen je zorgverleners op elk moment nakijken welke medicatie je voorgeschreven kreeg en wanneer je die moet innemen. Zelf kun je je medicatieschema online raadplegen via de Patient HealthViewer.

Foute medicatie kan grote gevolgen hebben. Vooral voor wie gedurende een lange periode verschillende geneesmiddelen moet nemen (bv. chronisch zieken) is een medicatieschema geen overbodige luxe. Niet alleen voor de patiënt is een online medicatieschema een handig hulpmiddel. Omdat diverse zorgverleners geneesmiddelen kunnen voorschrijven, is dit ook voor hen een handig instrument om een zicht te krijgen op uw medicatiegebruik.Artsen en apothekers kunnen het schema opstellen en aanpassen, terwijl verpleegkundigen en welzijnswerkers in zorginstellingen kunnen controleren of patiënten hun medicatie correct innemen.

Welke gegevens?

 • het medicijn (merknaam)
 • de in te nemen dosis
 • de wijze van toediening
 • het tijdstip of moment van gebruik
 • de duur van gebruik

Zelf je medicatieschema raadplegen

Via het tabblad 'Medicatie' in de Patient HealthViewer kun je het overzicht van je geregistreerde medicatie bekijken. In dit schema zie je in één oogopslag:

 • welke geneesmiddelen je moet innemen
 • hoe lang en wanneer je de geneesmiddelen moet innemen
 • in welke dosis je geneesmiddelen werden voorgeschreven

Hoe raadplegen?

 1. Surf naar vitalink.be en log in met je elektronisch identiteitskaart en je bijhorende pincode. Voor je kinderen ouder dan zes jaar heb je hun kids-ID en de bijhorende pincode nodig.
 2. Voor toegang tot je medicatieschema moet je wel (eenmalig) de Patient HealthViewer installeren. Download deze applicatie hierEens de installatie is gebeurd, kun je je medicatieschema raadplegen door het icoontje van de Patient HealthViewer via je startmenu of op je bureaublad aan te klikken.
 3. Klik vervolgens op het tabblad ‘Medicatie’. Je krijgt er een overzicht van alle geneesmiddelen. 
 4. Voor de volledige gegevens en de interpretatie van jouw persoonlijke medicatieschema kun je terecht bij je arts.
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena