eHealth

Recip-e

Apothekers die naar huisartsen bellen omdat hun voorschrift onleesbaar is: het wordt nu verleden tijd dankzij Recip-e, een systeem waarmee huisartsen hun voorschriften elektronisch naar de apotheker kunnen sturen.

Hoe werkt het?

Via Recip-e kunnen huisartsen hun voorschriften elektronisch doorsturen naar de apotheker via het beveiligde eHealth-platform. Als patiënt krijg je een barcode mee. Die laat je door de apotheker scannen, zodat hij het elektronische voorschrift kan ophalen. De apotheker ziet via Recip-e ook onmiddellijk hoe je verzekerd bent en of het geneesmiddel je gezondheid eventueel in gevaar kan brengen.

Haal je het geneesmiddel niet op? Dan kan de arts het voorschrift weer intrekken. Kortom, een systeem dat je veiligheid verhoogt en fraude onmogelijk maakt. Elektronische voorschriften zijn namelijk onmogelijk te vervalsen.

Niet van vandaag op morgen

Technisch is dit project volledig klaar, maar dat betekent niet dat alle huisartsen en apothekers er onmiddellijk gebruik van zullen maken. De computersoftware van vele artsen en apothekers is namelijk nog niet aangepast aan Recip-e en bovendien moeten de zorgverleners nog bereid zijn het systeem te gebruiken. De Minister van Volksgezondheid gaat er evenwel van uit dat het elektronische voorschrift in 2018 ingang zal vinden.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena