Voordelen en terugbetalingen

Thuisoppas ziek kind

Je kind is plots ziek en kan niet naar school of de opvang. Net als je die belangrijke vergadering op het werk hebt of wanneer al je verlofdagen opgebruikt zijn. Partena Ziekenfonds bezorgt je binnen de 48 uur een professionele kinderoppas aan een voordelig tarief!

Jouw voordeel


Professionele kinderoppas

Voor slechts 3 euro per uur komt een professionele kinderoppas bij je thuis. Afhankelijk van de regio werken we samen met onze partners i-Mens en Manpower.

Je kunt gebruik maken van maximum 10 oppasdagen per jaar en per kind in het gezin en dit van maandag tot zaterdag tussen 7u en 19u (max. drie dagen na elkaar, min. 5 uur per dag, max. 9 uur per dag). Een oppas aanvragen kun je elke dag tussen 7 en 22u.

Voorwaarden

 • Zorg dat je ziekenfondsbijdragen betaald zijn tot en met de maand van de thuisoppas. Zo niet kan er geen kinderoppas geregeld worden.
 • Je woont in België.
 • Je kind moet ten laste staan van een ouder die bij Partena Ziekenfonds is aangesloten en dus ook klant zijn van Partena Ziekenfonds.
 • Bezorg de oppas een medisch attest vooraleer zij/hij opstart waarin de huisarts verklaart dat een oppas noodzakelijk is. Zonder medisch attest zal de volledige kost van de oppas doorgerekend worden.
 • Beide ouders moeten buitenshuis werken (minstens deeltijds) of om medische redenen thuis zijn. Ook zelfstandigen die van thuis werken kunnen een beroep doen op deze dienst.
 • Annuleren doe je gratis als je de annulatie meer dan 12u voor de start van de opvang doorgeeft. Zoniet kan 35 euro extra administratiekost aangerekend worden, bovenop de factuur.
 • In drukke ziekteperiodes (zoals griepepidemieën) is het mogelijk dat er niet voor een thuisoppas gezorgd kan worden binnen de 24 uur na de oproep.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

Je woont in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen of Antwerpen

 1. Vraag thuisoppas aan via T. 09 264 18 48.
 2. Een medewerker van i-Mens helpt je verder.
 3. Nadat de oppas voltooid is, krijg je een factuur toegestuurd.

Je woont in Vlaams-Brabant, Limburg of Brussel

 1. Vraag thuisoppas aan via T. 02 778 97 00.
 2. Een medewerker van Manpower helpt je verder.
 3. Nadat de oppas voltooid is, krijg je een factuur toegestuurd.

Kind en medicijnen

Dossier kinderen en jongeren

Heb jij een baby, peuter, kleuter, kind of tiener in huis? Bekijk onze info en voordelen voor ouders.

Ontdek meer over kinderen en jongeren

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds met een persoonlijke service, handige digitale diensten, en voordelen op maat van jouw leven.

Online aansluiten Meer info vragen
Klant worden
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena