Voordelen en terugbetalingen

Terugbetaling tandarts

Preventieve tandzorg betekent dat je je gebit regelmatig laat onderzoeken en verzorgen bij de tandarts. Ga op controle bij de tandarts en reken na je tandartsbezoek op Partena Ziekenfonds voor een vergoeding. Je krijgt een terugbetaling van preventieve tandartskosten voor volwassenen en kinderen.

Alle voordelen op een rij


Gratis tandzorg voor -18 jaar

Gratis basistandzorg voor kinderen omvat mondonderzoek, tandsteen verwijderen, tanden vullen of herstellen, tandzenuwen behandelen, tanden trekken.

De basistandzorg is gratis voor jongeren en kinderen jonger dan 18 jaar. De basistandzorg wordt volledig terugbetaald als de tandarts de officieel overeengekomen tarieven respecteert. Niet-verbonden tandartsen hoeven zich niet aan die tarieven te houden en kunnen een ereloonsupplement aanrekenen. Dat supplement wordt niet vergoed.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

  1. De meeste tandartsen maken gebruik van de derdebetalersregeling. In dat geval regelt de tandarts de betalingen rechtstreeks met het ziekenfonds en hoef je zelf niets aan de tandarts te betalen. Vraag aan je tandarts of hij van die regeling gebruik maakt.
  2. Indien de tandarts geen gebruik maakt van de derdebetalersregeling, krijg je een getuigschrift van verstrekte hulp. Bezorg dit aan ons, wij zorgen dan voor de terugbetaling.

Wettelijke terugbetaling voor +18 jaar

Vanaf 18 jaar voorziet de wettelijke ziekteverzekering ook een terugbetaling. Die hangt af van verschillende factoren, zoals bv. of je recht hebt op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming, of je zorgverstrekker geconventioneerd is of niet, ...

Hoe geniet ik van dit voordeel?

  1. Bezorg ons het getuigschrift van verstrekte zorgen van de tandarts, voorzien van een witte kleefzegel.
  2. We storten het bedrag op je bankrekening op voorwaarde dat je in orde bent met je ziekenfondsbijdrage.

Selfservice in MijnPartena

Waarom Dentalia Plus

Waarom Dentalia Plus?

Video

Geniet met Dentalia Plus van terugbetalingen tot 1.250 euro per persoon. Onze medewerker vertelt je meer.

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Tandarts

Wat is een tandverzekering en waarom heb je ze nodig?

Een jaarlijks bezoek aan de tandarts is voor iedereen een goed idee, maar misschien heeft iemand in je gezin wel meer tandzorg nodig? Denk maar aan een beugel, een implantaat of een kroon? Bij die ingrijpende tandzorgen hoort natuurlijk ook een ander prijskaartje. Een tandverzekering is dan een goede extra bescherming: je kiest sowieso voor de beste tandzorg, zonder zorgen om de kosten.

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk
ziekenfonds dat bereikbaar is, waar en wanneer het jóu past!

Hoe klant worden Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena