Voordelen en terugbetalingen

Steunkousen

Steunkousen zijn ideaal wanneer je vaak recht staat, of als je last hebt van zware en vermoeide benen, pijnlijke benen of vochtophopingen. Ook tijdens de zwangerschap, bij oedeem of spataderen aan de benen zijn steunkousen een ideaal hulpmiddel. Elastische steunkousen werken hiertegen preventief en kunnen veel klachten voorkomen.

Jouw voordeel


Wettelijke terugbetaling: 2 of 4 steunkousen per been

In geval van lymfoedeem heb je elke 12 maanden recht op maximaal 4 kousen per behandeld been. Bij chronische veneuze aandoeningen is dat 2 kousen per behandeld been.

Voorwaarden

  • Je hebt een specifiek medisch probleem: lymfoedeem of chronische veneuze aandoening en je komt in aanmerking voor de indicaties.
  • Je hebt een medisch voorschrift.
  • De kousen geven steun die overeenkomt met een bepaalde compressieklasse: vóór de 15de verjaardag: klasse II (bij lymfoedeem), III en IV. Na de15de verjaardag: klasse III en IV.
  • De kousen staan op de lijst van vergoedbare steunkousen.
  • Je hebt de kousen gekocht bij een erkende bandagist.

Belangrijk! Bij alle andere medische problemen (bv. spataders die niet veroorzaakt zijn door een chronische veneuze aandoening) is er dus geen tegemoetkoming.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

  1. Je arts geeft je een medisch voorschrift voor therapeutische elastische steunkousen.
  2. Je koopt de steunkousen bij een erkende bandagist.
  3. De erkende bandagist geeft jou een getuigschrift van aflevering (= bijlage 13) als bewijs dat hij de kousen heeft afgeleverd.
  4. Bezorg ons het medisch voorschrift van je arts, samen met het getuigschrift van de erkende bandagist, voorzien van een kleefzegel.
  5. Wij storten de terugbetaling op je bankrekening.

Steunkousen

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds met een persoonlijke service, handige digitale diensten, en voordelen op maat van jouw leven.

Online aansluiten Tip je vrienden
Klant worden
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena