Voordelen en terugbetalingen

Slaaptherapie

Iets doen aan je slaapproblemen is een goed idee. Vraag advies aan je huisarts of ga langs in een slaapcentrum of slaapkliniek voor slaaptherapie. Partena Ziekenfonds voorziet een terugbetaling.

Slaaptherapie is bedoeld voor iedereen die moeilijk inslaapt, te vroeg ontwaakt, ’s nachts vaak wakker wordt, slaapmedicatie wil afbouwen, of een slechte slaapkwaliteit heeft. Om slaaptherapie te volgen is een slaaponderzoek niet altijd nodig. Wel is er meestal een intake door een neuroloog en een gesprek met een psycholoog nodig. Informeer je bij je huisarts of vraag advies in een slaapcentrum of slaapkliniek. 

Jouw voordeel


Partena-voordeel: 100 euro terugbetaald

Volg je een behandeling tegen je slaapproblemen in een ziekenhuis of een slaapcentrum, dan betaalt Partena Ziekenfonds je 100 euro (per 5 jaar) terug. Dit voordeel geldt ook voor zelfmonitoring van apneu via een diagnose patch en de behandeling van apneu met een CPAP toestel (continuous positive airway pressure).

Voorwaarden

  • Je bent in orde met je ziekenfondsbijdrage. 
  • De behandeling dient te gebeuren in een algemeen of universitair ziekenhuis of in een slaapcentrum.
  • Het moet gaan om zelfmonitoring van een apneu of een behandeling van een slaapstoornis.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

  1. Download het formulier voor een slaapbehandeling en laat het invullen door je arts.
  2. Bezorg ons het formulier voor de slaapbehandeling, of de factuur voor de slaapdiagnose patch:
    • digitaal: met je smartphone of via MijnPartena. Een kleefzegel is niet nodig, we identificeren je document dankzij je login.
    • per post naar Partena Ziekenfonds, Sluisweg 2 bus 1 in 9000 Gent, voorzien van een witte kleefzegel.
  3. We storten het bedrag op je bankrekening.

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Insomnia

Welke slaapproblemen bestaan er?

Slapen is voor de mens onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Een nachtje slecht slapen kan een negatief effect op je concentratie en reactievermogen hebben. Op lange termijn kan slaaptekort slaapproblemen in de hand werken. Enkele tips voor een zalige nachtrust!

Slaap probleem

Hoe pak je een slaapprobleem aan?

Wil je niet langer wakker liggen van een verstoorde nachtrust? Wacht dan niet te lang om professionele hulp te zoeken. Als je gedurende vier opeenvolgende weken met slaapproblemen kampt, is het tijd om een arts op te zoeken. Er bestaan verschillende behandelingen voor slaapproblemen. Ontdek hier hoe je iets kunt doen aan je slaapprobleem.

Slaap moeilijkheden

Slapen, een onderschat fenomeen

Gezonde voeding en lichaamsbeweging zijn bekende ingrediënten van een gezonde levensstijl, maar we mogen een goede nachtrust zeker niet vergeten. Goed of slecht slapen betekent namelijk een verschil van dag en nacht. Maar slapen, hoe gaat dat nu juist?

Slaap je slecht? Pak de verborgen oorzaken aan!

Partena Ziekenfonds wil je graag aan een verkwikkende nachtrust helpen. In ons gratis ebook lees je meer over slapen en slapeloosheid en vind je bruikbare tips van onze slaapexperten. 

 

ebook slapen
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena