Voordelen en terugbetalingen

NIPT prenatale bloedtest

De NIPT geeft de mogelijkheid om met een prenatale bloedtest het syndroom van Down bij een foetus op te sporen.

Deze test is revolutionair, in die zin dat ze geen risico inhoudt voor de zwangere vrouw en dus de risicovolle vruchtwaterpunctie kan vervangen.

Jouw voordeel


Wettelijke terugbetaling

De wettelijke ziekteverzekering voorziet een terugbetaling van de NIPT voor het syndroom van Down. Je betaalt dan enkel nog 8,68 euro remgeld. Geniet je van de voorkeursregeling, dan betaal je geen remgeld.

Voorwaarden

  • De NIPT-test wordt uitgevoerd en geanalyseerd door alle laboratoria die hiertoe volgens de Belgische norm geaccrediteerd zijn en niet enkel door erkende centra voor antropogenetica.
  • De NIPT-test is toegankelijk voor alle zwangere vrouwen en niet enkel voor zwangere vrouwen met een bepaalde risicofactor.
  • Het is de bedoeling om snel en efficiënt trisomie 21 op te sporen en geen andere genetische afwijkingen (trisomie 13 en 18).

Nieuwsbrief voor aanstaande ouders

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief boordevol informatie om van je zwangerschap en de eerste levensjaren van je kind een onvergetelijke tijd te maken.


 

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds dat bereikbaar is waar en wanneer het jóu past! 

Hoe klant worden Bereken je bijdrage
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena