Psychologische hulp via de Partena Luisterlijn

Wordt het je allemaal te veel, voel je je oververmoeid, of de burn-out nabij? Ons team van ervaren psychologen staat voor je klaar.

 • ✔ Bel gratis naar T. 0800 88 0 81
 • ✔ Telefonisch psychologisch consult
 • ✔ Tot 5 gesprekken gratis voor klanten van Partena Ziekenfonds


Hoe werkt de Partena Luisterlijn?

De psychologen van de Partena Luisterlijn helpen je om je veerkracht te vergroten.
Ze gaan samen met jou op zoek naar manieren om met moeilijkheden om te gaan. Elk traject bij de Luisterlijn is uniek en hoogst persoonlijk. 

Wie

 • Klinisch psychologen met ruime praktijkervaring.
 • Beroepsgeheim: we spelen nooit persoonlijke informatie door.
 • Blijkt uit het 1ste gesprek dat je nood hebt aan gespecialiseerde hulp, dan verwijzen we door naar een deskundige in je buurt.

Methode

 • Oplossingsgericht: wetenschappelijk onderbouwde technieken uit de systeem- en cognitieve gedragstherapie. 
 • Hulp bij het verkennen van jouw gewenste toekomst.
 • Samenwerken: stap voor stap samen voortbouwen op wat al bestaat. 

Voordelen

 • Makkelijk: je hoeft je niet te verplaatsen.
 • Toegankelijk: 5 sessies gratis voor leden van Partena Ziekenfonds.
 • Geen wachttijden: Je krijgt direct een psycholoog van de Luisterlijn te spreken. Is iedereen in gesprek, dan maakt ons secretariaat voor jou een belafspraak.

Hoe gaan we te werk?

 1. Verkennend gesprek: We luisteren en stellen vragen om inzicht krijgen in jouw situatie. 
 2. Analyse: Soms volstaat 1 gesprek om zelf tot nieuwe inzichten te komen. Soms is het zinvol om samen verder aan de slag te gaan.
 3. Plan van aanpak: We zoeken met jou hoe we de 5 sessies waar je recht op hebt zo zinvol mogelijk kunnen invullen.
 4. Volgende afspraken: Als dat nodig is, prikken we telkens een datum en uur voor het volgende gesprek. Toch vroeger bellen, kan nog altijd.
 5. Het vervolg: Als blijkt dat je een langer traject nodig hebt, dan zoeken we gerichte oplossingen voor je.

De psychologen van de Luisterlijn

Ons team bestaat uit 5 erkende psychologen. Ze staan voor je klaar van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 21u.

Maruschka
Emeline
Cedric
Eleni
Iris

Partena Luisterlijn

Nieuw voordeel vanaf 1/1/2019!

Zit je met vragen rond oververmoeidheid, burn-out of andere? Vanaf 1/1/2019 kun je bellen naar de Partena Luisterlijn voor psychologische hulp. Via het gratis nummer T. 0800 88 0 81 word je verbonden met een psycholoog.

Jouw voordeel

Online aansluiten Advies op maat


Tot 5 gesprekken gratis

Partena Ziekenfonds betaalt tot 5 gesprekken per jaar. Indien nodig kan de psycholoog jou doorverwijzen naar een andere zorgverstrekker.

Voorwaarden

 • Enkel voor wie ouder is dan 18 jaar en niet-kinderbijslaggerechtigd is.
 • Je moet in orde zijn met je ziekenfondsbijdrage.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

 1. Bel gratis naar T. 0800 88 0 81 en een psycholoog helpt je verder.
 2. Vermeld dat je klant bent van Partena Ziekenfonds. Geef je naam, voornaam en geboortedatum op.
 3. Maximum 5 gesprekken worden automatisch met Partena Ziekenfonds verrekend. Je hoeft dus niets te betalen.

Getuigenissen

Bij de Luisterlijn voelde ik me echt begrepen.
Sam, 27

Na mijn afstuderen vond ik de job van mijn dromen. Ik smeet me volledig. Ik ben een beetje perfectionist. Niet alle collega’s waren zo opgezet mijn drive. Na een tijdje begon ik te merken dat mijn ideeën en harde werk niet altijd tot iets leidden en soms zelfs tegengewerkt werden. Ik kon het niet loslaten en probeerde nog meer mijn best te doen.

Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat ik te ver over mijn grenzen ging. Ik kon niet meer slapen, had nachtmerries over het werk en raakte volledig uitgeput. Als ik er iets over vertelde kreeg ik vaak de reactie 'Allez, een burn-out, op jouw leeftijd dat kan toch niet?!' Waardoor ik nog meer aan mezelf begon te twijfelen. Tot ik naar de Luisterlijn belde. Daar bekeek de psycholoog mijn situatie zonder vooroordelen en door een neutrale bril.

De psycholoog heeft me geleerd wat een burn-out juist is en in welk stadium ik me bevond. Daarin vond ik bevestiging en herkende ik veel uit mijn eigen situatie. In de volgende gesprekken hebben we vooral stilgestaan bij mijn eigen valkuilen en hoe ik daarmee om kan gaan. We gingen ook samen op zoek naar wat mijn volgende stappen zouden kunnen zijn om uit deze situatie te geraken. Ik durfde toegeven dat mijn eerste job niet zo’n succes was waardoor ik ze kon loslaten. Ik ben momenteel mijn businessplan aan het uitwerken om te kunnen starten als zelfstandige en dat maakt me heel blij.

In de gesprekken gebeurde zoveel meer dan luisteren alleen.
Ingrid, 49

Ik heb een zwaar jaar achter de rug, mijn moeder werd zwaar hulpbehoevend, maar wou niet naar een rusthuis. Ik ben voor haar blijven zorgen. Op een bepaald moment werd het me allemaal wat te veel, waardoor ik ook op mijn werk overspannen rondliep.

Ik aarzelde echt om hulp te zoeken. Ik dacht: ‘wat gaan zij nu voor mij kunnen doen.’ Mij gewoon laten vertellen waar ik mee zat, maar daarvoor kan ik ook gewoon bij mijn vriendinnen terecht? Niets was minder waar.

Ik heb 5 gesprekken gehad met de Luisterlijn. De therapeut luisterde, maar zocht ook samen met mij naar oplossingen, naar manieren om om te gaan met de druk. Hij leerde me hoe ik beter kon afgrenzen, ook emotioneel. Ik had nooit gedacht dat ik in 5 gesprekken zo veel zou kunnen leren.

Als man praat je soms liever niet over je problemen. Die wil je zelf oplossen.
Frederik, 35

Ik heb een hoge functie in een middelgroot bedrijf. Dat vraagt veel van mij. Gelukkig steunt mijn vrouw me in mijn professionele keuzes. Om ons gezin met 3 kinderen te doen draaien heeft zij een stukje van haar carrière on hold gezet.

Toch begon ik te merken dat ik niet altijd graag ging werken, dat de druk me allemaal te veel werd. Ik was prikkelbaar, riep tegen de kinderen, werkte mijn stress uit op de mensen die het dichtst bij mij stonden. Ik wou soms gewoon liever in mijn bed blijven liggen. Maar ik durfde er allemaal niets van te zeggen. Als grootste kostwinner kon ik toch niet zomaar opgeven.

Ik heb het uiteindelijk aangedurfd om de Luisterlijn op te bellen. Niemand die het merkte, niemand die het wist. Tijdens de gesprekken merkte ik dat het me goed deed mijn zorgen te kunnen delen. Ik leerde ook dat me kwetsbaar opstellen niet erg is. Ik durfde open kaart spelen thuis. Ik bekeek samen met mijn vrouw hoe we het konden aanpakken. Ik heb uiteindelijk een sabbatjaar genomen en zij deed mee aan een selectieprocedure bij haar werkgever om hogerop te geraken. Bleek dat zij zich heel erg beperkt voelde in haar groei en ontwikkeling door de focus die ze op ons gezin moest leggen.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena