Voordelen en terugbetalingen

Terugbetaling inschrijvingsgeld kampen, speelpleinwerking en meerdaagse activiteiten

Stuur je je kinderen graag mee op kamp, of laat je hen deelnemen aan speelpleinwerking of meerdaagse activiteiten van bv. de jeugdbeweging of de school? Partena Ziekenfonds zorgt voor een mooie terugbetaling van je inschrijvingsgeld.

Jouw voordeel

Online aansluiten Advies op maat


Terugbetaling inschrijvingsgeld

Gaat je kind op kamp met een van onze kamppartners of een ander ziekenfonds? 

Partena Ziekenfonds betaalt per kalenderjaar maximum:

 • 100 euro voor meerdaagse activiteiten: 5 euro per kampdag met max. 20 dagen per jaar. Voor bv. een sportkamp, een jeugdbewegingskamp of meerdaagse activiteiten zonder overnachting.
 • 50 euro voor speelpleinwerking en opvang door de school tijdens schoolvakanties: 2,5 euro per dag met max. 20 dagen per jaar.
 • 25% van het factuurbedrag terugbetaald, tot 200 euro, bij deelname aan een kamp met een ander ziekenfonds, zoals Kazou.
 • 75 euro voor gezondheidskampen met medische criteria, bv. kampen voor kinderen met obesitas, suikerziekte, ... Bekijk in onze statuten alle medische criteria die in aanmerking komen.
 • 250 euro bij deelname aan een vakantiekamp voor mindervalide jongeren, op voorwaarde dat de deelnemer verhoogde kinderbijslag geniet.

Wil je kind mee met een vriendje op een kamp van een ander ziekenfonds? Contacteer ons om te horen of je hiervoor ook van een terugbetaling kunt genieten!

Voorwaarden

 • Je bent in orde met je ziekenfondsbijdrage.
 • Deze kortingen zijn niet cumuleerbaar voor eenzelfde kamp.
 • Enkel voor kampen en meerdaagse activiteiten door een organisatie gevestigd in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.
 • Een sportdag komt niet in aanmerking.
 • Enkel voor kinderbijslaggerechtigde kinderen en jongeren.
 • Het voordeel vakantiekamp voor mindervalide jongeren is enkel geldig voor kinderbijslaggerechtigde kinderen en jongeren of voor kinderen met een handicap die erkend zijn door de FOD.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

 1. Download het aanvraagformulier kampen en meerdaagse activiteiten.
 2. Laat het invullen door de organisatie.
 3. Bezorg ons het formulier:
  • digitaal: met je smartphone of via MijnPartena. Een kleefzegel is niet nodig, we identificeren je document dankzij je login.
  • per post naar Partena Ziekenfonds, Sluisweg 2 bus 1 in 9000 Gent, voorzien van een witte kleefzegel.
 4. We storten het bedrag op je bankrekening.

Korting voor kampen

Partena Ziekenfonds werkt nauw samen met tal van kamporganisaties. Zij organiseren kwalitatieve kampen voor kinderen van 3 t.e.m. 18 jaar. Leden van Partena Ziekenfonds krijgen een mooie korting! 

Bekijk het kampaanbod van onze partners.


Fiscaal voordeel

Jongerenvakanties zijn fiscaal aftrekbaar tot 11,20 euro per dag.

Voorwaarden

Enkel voor kinderen tot en met 11 jaar.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

Je hoeft niets te doen. De organisator van het kamp, de speelpleinwerking of de meerdaagse activiteit reikt het fiscale attest uit. Je ontvangt het automatisch.


Handig dat je via de website van Partena al een overzicht van leuke en leerrijke kinderkampen vindt. En de korting is natuurlijk mooi meegenomen.
Nathalie
Kampen_Testimonial

Blog en nieuws

Gezond advies, het laatste gezondheidsnieuws en alles over onze workshops en infosessies

Laat je kind bewegen!

Laat je kind bewegen!

Blog 4 november 2015

Een onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven toonde aan dat Vlaamse kinderen gemiddeld 6 à 9,5 uur al zittend doorbrengen. Dat komt neer op maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd. Al dat zitten op tijd en stond doorbreken is essentieel om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds met een persoonlijke service, handige digitale diensten, en voordelen op maat van jouw leven.


Online aansluiten Meer info vragen
Klant worden
Sluiten

Kantoorzoeker

Bent u op zoek naar het dichtsbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena