Voordelen en terugbetalingen

Terugbetaling inschrijvingsgeld kampen, speelpleinwerking en meerdaagse activiteiten

Gaan je kinderen graag op kamp tijdens de vakantie, of gaan ze naar de speelpleinwerking of meerdaagse activiteiten van bv. jeugdbeweging of school? Partena Ziekenfonds zorgt voor een mooie terugbetaling van je inschrijvingsgeld. Ontdek ook het aanbod van kampen op heyo.be.

Jouw voordeel


Terugbetaling inschrijvingsgeld

Partena Ziekenfonds betaalt per kalenderjaar maximum:

 • 100 euro voor meerdaagse activiteiten: 5 euro per kampdag met max. 20 dagen per jaar. Voor bv. een sportkamp, een jeugdbewegingskamp of meerdaagse activiteiten zonder overnachting.
 • 50 euro voor speelpleinwerking en opvang door de school tijdens schoolvakanties: 2,5 euro per dag met max. 20 dagen per jaar.
 • 25% van het factuurbedrag terugbetaald, tot 200 euro, bij deelname aan een kamp met een ander ziekenfonds, zoals Kazou
 • 75 euro voor gezondheidskampen met medische criteria, bv. kampen voor kinderen met obesitas, suikerziekte, ... Bekijk in onze statuten alle medische criteria die in aanmerking komen.
 • 250 euro bij deelname aan een vakantiekamp voor mindervalide jongeren, op voorwaarde dat de deelnemer verhoogde kinderbijslag geniet.

Voorwaarden

 • Je bent in orde met je ziekenfondsbijdrage.
 • Deze kortingen zijn niet cumuleerbaar voor eenzelfde kamp.
 • Het terugbetaalde bedrag kan nooit hoger zijn dan het bedrag dat je hebt betaald.
 • Enkel voor kampen en meerdaagse activiteiten door een organisatie gevestigd in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.
 • Een sportdag komt niet in aanmerking.
 • Enkel voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar.
 • Het voordeel vakantiekamp voor mindervalide jongeren is enkel geldig voor kinderen en jongeren die een verhoogde kinderbijslag genieten of voor kinderen met een handicap die erkend zijn door de FOD (tot en met 18 jaar).

Hoe geniet ik van dit voordeel?

 1. Download het aanvraagformulier kampen en meerdaagse activiteiten.
 2. Laat het invullen door de organisatie.
 3. Bezorg ons het formulier:
  • digitaal: met je smartphone of via MijnPartena. Een kleefzegel is niet nodig, we identificeren je document dankzij je login.
  • per post naar Partena Ziekenfonds, Sluisweg 2 bus 1 in 9000 Gent, voorzien van een witte kleefzegel.
 4. We storten het bedrag op je bankrekening nadat het kamp is doorgegaan.

Korting voor kampen

Partena Ziekenfonds werkt nauw samen met Heyo vakantiekampen. Zij organiseren kwalitatieve kampen voor kinderen van 3 t.e.m. 18 jaar. Leden van Partena Ziekenfonds krijgen een mooie korting! 

Bekijk het kampaanbod bij Heyo.


Fiscaal voordeel

Jongerenvakanties zijn fiscaal aftrekbaar tot 13 euro per dag.

Voorwaarden

Enkel voor kinderen tot en met 14 jaar.

Hoe geniet ik van dit voordeel?

Je hoeft niets te doen. De organisator van het kamp, de speelpleinwerking of de meerdaagse activiteit reikt het fiscale attest uit. Je ontvangt het automatisch.


Kies je kamp

Is jouw kind wild van vakantiekampen? Zoek je favoriete vakantiekamp op heyo.be.

Handig dat je via de website van Partena Ziekenfonds al een overzicht van leuke en leerrijke kinderkampen vindt. En de korting is natuurlijk mooi meegenomen.
Nathalie
Kampen_Testimonial

Blog en nieuws

Gezond advies en het laatste gezondheidsnieuws

Kriebels en Kuren en Idee Kids worden Heyo
18 juni 2021

Kriebels en Kuren en Idee Kids worden Heyo

In september slaan Idee Kids en Kriebels & Kuren de handen in elkaar. En als twee vakantiekampexperten de koppen bij elkaar steken, geeft dat vuurwerk. Reken dus op nog meer onvergetelijke momenten. Voor klein en groot!

Beweging en kinderen

Laat je kind bewegen!

Een onderzoek van het Vlaams Instituut Gezond Leven toonde aan dat Vlaamse kinderen gemiddeld 6 à 9,5 uur al zittend doorbrengen. Dat komt neer op maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd. Al dat zitten op tijd en stond doorbreken is essentieel om gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen.

Graag klant worden?

Kiezen voor Partena Ziekenfonds is kiezen voor een onafhankelijk ziekenfonds met een persoonlijke service, handige digitale diensten, en voordelen op maat van jouw leven.

Online aansluiten Meer info vragen
Klant worden
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena