Vlaamse sociale bescherming

Kiezen voor de Partena Zorgkas

Ook voor je verplichte aansluiting bij de Vlaamse sociale bescherming kun je bij ons terecht. Partena Zorgkas regelt dit voor jou. Je ziekenfonds en zorgkas onder één dak, dat heeft tal van voordelen. Ontdek hier alle nodige informatie.

Alle voordelen op een rij

  • Eén aanspreekpunt voor zowel het ziekenfonds als de zorgkas
  • Sociale dienstverlening voor wie een zorgbudget nodig heeft
  • Zorg op maat, zoals gezinszorg, poetshulp of ergotherapeutisch advies

   Vraag advies via videogesprek

Voorwaarden om aan te sluiten

  1. Iedereen die in Vlaanderen woont of in Vlaanderen komt wonen en 26 jaar of ouder is, moet zich verplicht bij een zorgkas aansluiten. De aansluiting start op 1 januari van het jaar waarin men 26 wordt. Van zodra je één dag in Vlaanderen woont, moet je de bijdrage voor dat jaar betalen. Het is niet mogelijk om een gedeeltelijke bijdrage te betalen.
  2. Wie jonger is dan 26 jaar kan zich niet aansluiten, maar kan wel een tegemoetkoming aanvragen. De zorgkas maakt dan een dossier aan, zonder dat er een bijdrage gevraagd wordt.
  3. Wie zelf niet de nodige stappen neemt om zich aan te sluiten bij een erkende zorgkas wordt automatisch aangesloten bij de Vlaamse Zorgkas (de zorgkas van de Vlaamse overheid).
  4. Woon je in Brussel-hoofdstad (postcode 1000 tot en met 1210), dan heb je de keuze om al dan niet aan te sluiten. Je bent niet verplicht.

Zo regel je de overstap naar Partena Zorgkas


Partena Ziekenfonds is verzekeringsagent (n° CDZ 5006c) voor ‘MLOZ Insurance’, de VMOB van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, (RPR Brussel, 422.189.629, erkend onder nr. CDZ 750/01 voor de takken 2 en 18). Bekijk de infofiche en de algemene voorwaarden. Het Belgische recht is van toepassing op het verzekeringscontract. De looptijd van het contract is levenslang. Bij klachten contacteer je de klachtendienst van Partena Ziekenfonds of de Ombudsman van de Verzekeringen. Voor meer informatie over de aansluiting bij dit/deze producten kun je terecht bij Partena Ziekenfonds.

Rubriek Zelfredzaamheid

shopavita.be

Hulpjes voor elke dag

Blijf langer thuis met deze producten die het dagelijkse leven net iets praktischer maken. 

Bekijk in de shop

Mijn ouders worden ouder en kunnen thuis extra hulp gebruiken. Blij dat we terecht konden bij een klantenadviseur van Partena: die nam de tijd om ons de mogelijkheden uit te leggen en de juiste hulp aan te vragen.
Christine
Dienstverlening_Testimonial

Regel nu je zorgen voor morgen

Kies voor één aanspreekpunt voor zowel je ziekenfonds
als de zorgkas.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena