Werknemer

Re-integratietraject

Ben je arbeidsongeschikt en wil je opnieuw aan het werk? Dan kun je instappen in een re-integratietraject. Hierdoor kun je terugkeren naar de arbeidsmarkt via een geleidelijke werkhervatting, een aangepaste of andere job, of een beroepsherscholing. Tijdens het traject is er een nauwe samenwerking tussen jou, de adviserend arts, je behandelende arts en de arbeidsgeneesheer.

Wie komt in aanmerking?

Het re-integratietraject wordt via de adviserend arts van het ziekenfonds opgestart voor personen die vanaf 2017 arbeidsongeschikt worden en opnieuw aan de slag kunnen gaan via aangepaste maatregelen (geleidelijke werkhervatting, aangepaste of andere job, herscholing).

Hoe start je een re-integratietraject op?

Het initiatief om een re-integratietraject effectief op te starten kan komen van de adviserend arts van je ziekenfonds of van jezelf. Binnen 2 maanden na de aangifte van je arbeidsongeschiktheid zet de adviserend arts de eerste stap in de aanloop naar een eventueel traject.

Ben je werknemer met een arbeidsovereenkomst, dan verloopt het re-integratietraject voornamelijk via de arbeidsgeneesheer.

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena