Werknemer

Arbeidsongeschiktheid aangeven

Arbeidsongeschikt door ongeval of ziekte? Geef het meteen aan bij je werkgever en bij je ziekenfonds. Zorg dat je ons het originele getuigschrift bezorgt per post met priorzegel.

Een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid moet je normaal per post bezorgen aan je ziekenfonds. Omwille van de huidige crisis door het coronavirus kun je je attest digitaal aan je ziekenfonds bezorgen. Dit is een tijdelijke maatregel.

Zo bezorg je ons het getuigschrift digitaal

Aangifte bij het ziekenfonds

Je geeft je arbeidsongeschiktheid aan bij het ziekenfonds via een medisch getuigschrift arbeidsongeschiktheid, of het zogenaamde 'document vertrouwelijk'.

Laat het document invullen door je behandelende arts met

  • jouw gegevens
  • de identificatie van de behandelende arts (arts erkend door het RIZIV)
  • datum en handtekening van de behandelende arts
  • begin- en einddatum van de arbeidsongeschiktheid
  • diagnose: reden en aard van de arbeidsongeschiktheid

Heb je geen getuigschrift arbeidsongeschiktheid bij de hand? Vraag je arts om zelf een medisch getuigschrift op te maken met de nodige gegevens erop.

Bezorg het ingevulde getuigschrift aan je ziekenfonds

  • Verstuur het originele document per post met priorzegel naar ons hoofdkantoor op adres: Sluisweg 2, bus 1, 9000 GENT. Wij bezorgen het aan de adviserende arts.
  • De adviserende arts moet het originele document krijgen. Fotokopie, fax of e-mail zijn niet geldig.

Tip! Vul je inlichtingenblad uitkeringen (deel klant) nu al digitaal in op MijnPartena, zodat we je dossier sneller kunnen verwerken. Dit is een vragenlijst waarmee je het ziekenfonds de nodige informatie geeft om je uitkering te berekenen.

Volg je dossier op in MijnPartena

Volg het verdere verloop van je uitkeringsaanvraag op via MijnPartena. Daar zie je meteen of we jouw getuigschrift goed ontvangen hebben.

Aangifte bij je werkgever

Verwittig zo snel mogelijk je werkgever als je arbeidsongeschikt bent. Volg hiervoor de procedure die beschreven staat in je arbeidscontract of arbeidsreglement.

Advies op maat via video 

Stel je vraag aan een klantenadviseur en krijg persoonlijk advies. Plan een videogesprek wanneer het jou past. Je ziet meteen de beschikbaarheid en hoeft nooit lang te wachten.

Maak een afspraak

Selfservice in MijnPartena

Is je dossier volledig?

Wil je weten of alles in orde is voor de uitbetaling van je ziekte-uitkering? Bekijk het in MijnPartena, daar kun je de status van je dossier volgen en zie je meteen of er een uitkering werd gestort.

Naar MijnPartena

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena