Ik verwacht nog heel veel van het leven

Een jaar geleden kreeg Thomas de diagnose van lymfeklierkanker. Wat volgde was twaalf maanden vechten. En de strijd is nog niet voorbij. ‘Maar er is maar één weg en dat is vooruit.’

Thomas

Het verhaal van Thomas

Thomas (14) voelde zich al een tijdje niet lekker toen hij op 5 mei 2017 de diagnose lymfeklierkanker kreeg. 

         
Als er één ding is dat je nodig hebt in een periode als deze, is het steun. We hangen nu als gezin nog sterker aan elkaar dan vroeger.
Tine, mama van Thomas

Harde diagnose

Mama Tine maakte zich al een tijdje zorgen. Ze kende Thomas als een vrolijke spring-in-’t-veld, met heel veel hobby’s: "Plots werd Thomas stiller, heel moe en bleek... Door de dokters werden we van het kastje naar de muur gestuurd. Tot we in het UZ Leuven terechtkwamen. En er opeens 5 specialisten rond Thomas’ bed stonden..."

"Ze toonden de scan en daaruit bleek: lymfeklierkanker in het hoogste stadium. Werd het 2 weken later ontdekt, dan was het terminaal geweest. Op dat moment zakt de grond heel even onder je voeten weg. Maar dan is er ook maar één weg. En dat is vooruit."

Het voorbije jaar onderging Thomas een zware chemokuur waar hij heel ziek van was. Of die haar werk gedaan heeft, moet blijken bij de volgende controles.

Betrokkenheid en steun

Intussen probeert het gezin voorzichtig vooruit te kijken. Tine: "Op de dagen dat hij niet te moe is, gaat Thomas zelfs opnieuw naar school. De steun van zijn klasgenootjes vindt hij heel belangrijk. Want als er één ding is dat je nodig hebt in een periode als deze, is het steun. Daarom hangen we als gezin nu ook nog sterker aan elkaar dan vroeger: Thomas, zijn oudere broer Maarten, mijn man Bart en ik."

"Begrip en steun van buitenaf is niet altijd evident: We merken dat veel mensen bang zijn om langs te komen, of om erover te praten. Al is dat niet altijd uit slechte wil. Ik denk dat ze schrik hebben om ons te kwetsen of om hun eigen emotie te laten zien. Terwijl hun betrokkenheid voor ons juist een meerwaarde is."

Van professionals kreeg het gezin dan weer meer steun dan verwacht: de sociaal assistenten in Leuven, de psycholoog, en hun contactpersoon bij Partena Ziekenfonds: "Het is echt hartverwarmend om te zien dat die mensen je vanuit hun professionele bekommernis willen en kunnen helpen op zo'n moeilijk moment." 

Positief blijven

Tine verwacht nog veel van het leven: "We zouden graag samen een bijzondere reis maken… Samen genieten van een trip met de mobilhome." En Thomas? Die wil vechten, zodat hij weer helemaal geneest.

 

Ik wil vechten om helemaal te genezen. En ik hoop dat er een oplossing gevonden wordt voor al die ziektes. Zodat anderen na mij niet meer zo ziek hoeven te zijn.
Thomas

Iedereen verwacht iets anders van het leven

Partena Ziekenfonds biedt hulp en advies op maat. Ook als je verhaal net iets of helemaal anders is. Wat verwacht jij van ons? 

Nog meer verhalen?

 
  Hubert (78) verwacht
zich jong te voelen op
zijn oude dag. 
    
Bekijk verhaal
    Jeroen (36) verwacht
geluk bij een ongeluk.  
Bekijk verhaal
    Amina (27) verwacht
het beste voor haar
kindje.   
Bekijk verhaal
 
  Ghislaine (71) verwacht kwaliteit voor haar leeftijd. 
Bekijk verhaal

    Hanne (21) verwacht autonomie in autisme. 
Bekijk verhaal
    Sven (47) verwacht eenvoud als het ingewikkeld is.  
Bekijk verhaal
    Liesbeth (36) verwacht steun als de toekomst wankelt.  
Bekijk verhaal
 
Magali (15) verwacht op haar tanden te kunnen bijten.   
Bekijk verhaal
    Pilar (27) verwacht empathie bij amputatie.
Bekijk verhaal
  Thomas (15) verwacht
nog heel veel van het leven.
Bekijk verhaal
 Wat verwacht jij   Partena Ziekenfonds. Wat verwacht jij van ons?
Bekijk de televisiespot


Thomas (15) verwacht 
nog heel veel van het leven.
Bekijk verhaal
Thomas (15) verwacht 
nog heel veel van het leven.
Bekijk verhaal

Ondersteuning bij mantelzorg

Tine gaf haar zelfstandige job als onthaalouder op om voor Thomas te zorgen. Via mantelzorg krijg je extra hulp. Onze maatschappelijk werkers kunnen je informeren, adviseren en ondersteunen. 

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Partena Ziekenfonds is er ook voor jou. Met hulp en advies op maat van jouw verhaal. Laat van je horen en we nemen snel contact met je op.

Magali
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena