Ik verwacht steun als de toekomst wankelt

Liesbeth (36) kreeg in 2006 de diagnose MS. Het nieuws sloeg in als een bom. ‘Mijn hoofd zegt dat ik nog alles kan, mijn lichaam zegt iets anders.’

Liesbeth

Het verhaal van Liesbeth

Als je Liesbeth met haar dochter en zoontje op schoot ziet zitten, zou je niet vermoeden dat ze ziek is. ‘Maar je hersenen, dat is iets complex. MS is een zenuwziekte, en geen spierziekte zoals de meeste mensen denken. Mijn lichaam schakelt als het ware zichzelf uit.’

       

 

Vroeger kon ik alles, nu moet ik wikken en wegen. Ik moet naar mijn lichaam luisteren.
Liesbeth

66% invalide

Hoewel het nieuws van de ziekte destijds insloeg als een bom, had Liesbeth er de eerste jaren weinig last van. De geboorte van haar dochtertje Emma in 2006 bracht daar verandering in: "Ik kreeg opeens een zware opstoot. Daardoor heb ik nu veel minder kracht in mijn onderbenen, verlies ik vaak mijn evenwicht en ben ik heel vaak moe." 

Na de zware opstoot werd Liesbeth 66% invalide verklaard. Daardoor ging ze van een fulltime naar een parttime job: "Dat was nodig omdat ik veel moet rusten. Maar als je veel meer thuis bent, heb je ineens ook minder sociaal contact. Dat vind ik wel jammer."

Positief blijven

"Vroeger kon ik alles, nu moet ik wikken en wegen. Sommige dagen gaat het ça va, andere dagen voelt het echt damn. We proberen maar 1 ding meer te plannen op een dag. Dat kan niet meer anders. Ik moet naar mijn lichaam luisteren."

Toch wil Liesbeth positief blijven: "Ik probeer zoveel mogelijk te trainen, te oefenen, te rusten. Ik zou graag simpele dingen weer kunnen: gaan wandelen met de kindjes, alleen gaan zwemmen, mijn zoontje leren fietsen. Kortom: iets actiever zijn, iets meer buiten komen. En ik wil blijven werken, zodat ik iets kan blijven betekenen. Als je er zelf in gelooft dan moet dat toch lukken?"

Steun en toeverlaat

Om haar vrijheid te behouden hoopt Liesbeth dat ze haar wagen kan blijven gebruiken: "Mij in een rolstoel moeten verplaatsen, dat is mijn ergste nachtmerrie. Dat wil ik echt nog niet. Mijn stok is nu mijn beste vriend."

Net als haar ziekenfonds: "Elke maand moet ik een baxter krijgen die wel 1600 euro kost … dan mag je van geluk spreken dat je een hospitalisatieverzekering hebt." Maar ook menselijk heeft Liesbeth veel steun aan Partena Ziekenfonds: "Het doet mij altijd goed om erover te kunnen over praten. Ik heb daar al zitten wenen op weg van of naar het ziekenhuis, om dan later weer opgelucht terug naar huis te rijden. Af en toe een luisterend oor doet evenveel deugd als die andullatiematras."

Ik zou graag simpele dingen weer kunnen: wandelen, zwemmen of fietsen met de kindjes. En ik wil blijven werken, zodat ik iets kan blijven betekenen. Als je er zelf in gelooft, moet dat lukken.
Liesbeth

Iedereen verwacht iets anders van het leven

Partena Ziekenfonds biedt hulp en advies op maat. Ook als je verhaal net iets of helemaal anders is. Wat verwacht jij van ons? 

Nog meer verhalen?

 
  Hubert (78) verwacht
zich jong te voelen op
zijn oude dag. 
    
Bekijk verhaal
    Jeroen (36) verwacht
geluk bij een ongeluk.  
Bekijk verhaal
    Amina (27) verwacht
het beste voor haar
kindje.   
Bekijk verhaal
 
  Ghislaine (71) verwacht kwaliteit voor haar leeftijd. 
Bekijk verhaal

    Hanne (21) verwacht autonomie in autisme. 
Bekijk verhaal
    Sven (47) verwacht eenvoud als het ingewikkeld is.  
Bekijk verhaal
    Liesbeth (36) verwacht steun als de toekomst wankelt.  
Bekijk verhaal
 
Magali (15) verwacht op haar tanden te kunnen bijten.   
Bekijk verhaal
    Pilar (27) verwacht empathie bij amputatie.
Bekijk verhaal
  Thomas (15) verwacht
nog heel veel van het leven.
Bekijk verhaal
 Wat verwacht jij   Partena Ziekenfonds. Wat verwacht jij van ons?
Bekijk de televisiespot


Thomas (15) verwacht 
nog heel veel van het leven.
Bekijk verhaal
Thomas (15) verwacht 
nog heel veel van het leven.
Bekijk verhaal

Hospitalisatieverzekering Hospitalia Plus

Met Hospitalia Plus ben je net als Liesbeth verzekerd tegen hoge ziekenhuiskosten zonder grensbedrag.  Je geniet ook van een tussenkomst bij de behandelingen voor en na opname, en krijgt een waarborg bij de behandeling van zware ziekten.

Wat verwacht jij van Partena Ziekenfonds?

Partena Ziekenfonds is er ook voor jou. Met hulp en advies op maat van jouw verhaal. Laat van je horen en we nemen snel contact met je op.

Magali
Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena