Zorg voor jezelf met #schijfruimtevol

Bij Partena Ziekenfonds zijn we begaan met jouw gezondheid. We ondersteunen je graag om je fysiek en mentaal zo goed mogelijk te voelen. Ontdek hier wat de test #schijfruimtevol voor jou kan betekenen.

Waarom #schijfruimtevol?

Als ziekenfonds hebben wij de taak om onze leden te ondersteunen bij een zo gezond mogelijk leven, fysiek én mentaal. Met #schijfruimtevol willen we jou bewust maken van je mentale toestand en je veerkracht.

Iedereen heeft het druk-druk-druk

We moeten vandaag zoveel combineren dat we ons soms uitgeput en verloren voelen. We zijn continu bereikbaar, altijd bezig, en leggen de lat voor onszelf hoog op alle fronten. De druk is hoog en dat is te voelen in de stijging van psychische problemen zoals burn-out en oververmoeidheid.

Recente cijfers tonen aan het niet goed gesteld is met onze mentale weerbaarheid: een bevraging in 2017 door verschillende Vlaamse universiteiten bracht aan het licht dat 1 op 4 Vlamingen worstelt met zijn geestelijke gezondheid en 1 op 2 van de Vlaamse werknemers denkt tussen dit en vijf jaar een burn-out te krijgen*. In 2017, het eerste jaar waarin het RIZIV burn-out als een aparte aandoening opnam in de tellingen, waren in België ruim 28.000 werknemers meer dan één jaar afwezig van het werk omwille van een burn-out.**

Veel natuurlijke rustpunten in ons leven zijn we kwijt. Onze ‘schijfruimte’ zit vol. Dat kan leiden tot verminderde veerkracht en uitputting. Met ziekte als burn-out tot gevolg.

Bewust maken en ondersteunen 

Met #schijfruimtevol willen we jou helpen om stil te staan bij hoe je je eigenlijk voelt op dit moment. De handige test zet je aan het denken, de info en de links die we voor je verzamelden helpt je op weg om hulp te zoeken mocht je die nodig hebben.

Zo willen we samen met onze partners, zoals bv. de Luisterlijn, bijdragen aan jouw mentale veerkracht, je ondersteunen als je je oververmoeid voelt, en burn-out helpen voorkomen


* Via Belga, 22 april 2017 Onderzoekers van de KU Leuven, de VUB, de UGent en de Brusselse Odisee-hogeschool peilden bij 3.350 voltijdse werknemers en 1.170 zelfstandigen naar hun stressniveau.
** Riziv

Psychologische hulp via de Partena Luisterlijn

Wordt het je allemaal te veel, voel je je oververmoeid, of de burn-out nabij? Heb je relatieproblemen? Onze psychologen staan voor je klaar.

  • ✔ Bel gratis naar T. 0800 88 0 81
  • ✔ Bereikbaar van 8u tot 21u
  • ✔ Therapiegesprek op maat van jouw verhaal
  • ✔ 5 gratis gesprekken voor klanten van Partena Ziekenfonds

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena