Vier op tien stelt tandzorg uit wegens te duur

7 november 2017

Uit onderzoek van Partena Ziekenfonds blijkt dat maar liefst 4 op 10 ondervraagden tandzorg uitstelt uit schrik voor de hoge kosten. Steeds meer mensen nemen daarom een tandverzekering. Wie wel een tandverzekering heeft, laat dan weer vaak zorgen uitvoeren die hij of zij anders uit zou stellen. 

Een innovatief personenalarm voor dementiepatiënten

21 september 2017

Zorgondernemer Zembro heeft zijn personenalarm voor actieve senioren- in de vorm van een horloge- uitgebreid met enkele features voor ouderen met geheugenproblemen zoals dementie. De Zembro Plus wordt vandaag gelanceerd. Dit polshorloge heeft naast een noodknop, en een 24/7 assistentie ook een dwaalalarm en een slot dat enkel met hulp kan geopend worden. Zembro Plus is in Vlaanderen exclusief verkrijgbaar bij Partena Ziekenfonds. 

Wie lang onderweg is naar het werk vindt geen tijd om te bewegen

5 juli 2017

Onze pendeltijd en de mate waarin we bewegen gaan hand in hand, dat blijkt uit onderzoek van Partena Ziekenfonds. Van de Vlaamse werknemers die dagelijks langer dan een uur onderweg zijn naar het werk, sport ruim een derde (35%) niet. Ook op vlak van beweging in het algemeen doen werknemers met een lang woon-werk traject het opvallend slecht. De helft van werknemers die dagelijks langer dan een uur onderweg zijn, is niet meer dan 2 maal per week langer dan een halfuur in beweging.

Van actieve tijger naar slome koala: zittend werk houdt Vlaming aan z’n stoel gekluisterd

Van actieve tijger naar slome koala: zittend werk houdt Vlaming aan z’n stoel gekluisterd

2 juni 2017

De gemiddelde Vlaming zit meer dan 8 uur per dag en onderbreekt dat zitten veel te weinig. Te veel zitten is nefast voor onze gezondheid, zelfs al ga je daarnaast nog sporten. Omdat minder zitten een gezondheidsaspect is dat onderbelicht blijft, lanceerde Partena Ziekenfonds in mei de campagne ikziejewelzitten.be. Ruim 30.000 Vlamingen vulden de online zittest in en kregen een zitprofiel toegewezen. De resultaten zijn opvallend: 63% van de respondenten (tijger/koala) blijkt dat ze te veel zitten. Vooral studenten, twintigers en de werkende bevolking zijn zittenblijvers. Zestigplussers doen het dan weer opmerkelijk beter. 

Sluiten

Kantoorzoeker

Ben je op zoek naar het dichtstbijzijnde kantoor?

Zoek een kantoor

MijnPartena

Door je aan te melden kun je al je dossiers opvolgen, inboxberichten lezen, ...

MijnPartena